Λάρισα

Τραγωδία Τεμπών: Το άτομο «κλειδί» που είχε πρόσβαση στα καταγραφικά του ΟΣΕ – Ποιος μπήκε και πήρε τα στικάκια

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει στο δυστύχημα των Τεμπών η αποκάλυψη της εφημερίδας «To ΒΗΜΑ», για τη μονταζιέρα σε συνομιλίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα.

Το κύριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο ο οποίος έκανε και την αποκάλυψη, είναι ποιος μπήκε στον χώρο καταγραφών του ΟΣΕ, έναν χώρο περιορισμένης πρόσβασης που μπαίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα, και πήρε, από τις πρώτες ώρες, τα ηχητικά αρχεία τα οποία στη συνέχεια μονταρίστηκαν και παραποιήθηκαν ως προς τους διαλόγους των δύο μηχανοδηγών, που έγιναν ένας διάλογος.

Το ερώτημα αυτό τίθεται, καθώς τα αρχεία αυτά παρουσιάστηκαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, με την Αστυνομία να λέει ότι της παραδόθηκαν στις 3 Μαρτίου, την ώρα που στέλεχος του ΟΣΕ, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής, είπε ότι μπήκε τις πρώτες ώρες, μαζί με αστυνομικό, και τα πήρε.

«Κλειδί» για την υπόθεση είναι να γίνει έλεγχος στο σύστημα καταγράφων του ΟΣΕ, ποιος μπήκε τις κρίσιμες ώρες και πήρε στικάκια από το σύστημα συνομιλιών – καταγραφών.

megatv

 

Previous ArticleNext Article