Ελασσόνα

Τοπικό Συμβούλιο Αμουρίου: Παράνομη η παραχώρηση στο Καυκάκι-Ψεύδεται ο Δήμαρχος ότι ήμασταν ενήμεροι

Παράνομη η παραχώρηση της περιοχής Καυκάκι για φωτοβολταικά

Μετά την, εκ των υστέρων, πληροφόρησή μας για τις ειλημμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής της Ελασσόνας, συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Αμουρίου, τα μέλη του οποίου αποφάσισαν ομοφώνως τα ακόλουθα:

“Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις εν κρύπτω αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας να παραχώρησει με τη μορφή μακροχρόνιας ενοικίασης έκτασης στην περιοχή Καυκάκι για τοποθέτηση φωτοβολταικών από εταιρεία αγνώστων συμφερόντων, την ΑΛΕΚΟΣ ΦΩΣ ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε..

Επαναλαμβάνουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκε, ως βοσκότοπος, στην πρώην κοινότητα Αμουρίου. Αυτή, μάλιστα, παραχωρήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, από τη δεκαετία του 1930, μετά την καταβολή του χρηματιτικού αντίτιμου, που όρισε το συγκεκριμένο υπουργείο και καταβλήθηκε από τους κατοίκους του χωριού μας.

Η αγορά, μάλιστα, του συγκεκριμένου βοσκότοπου έγινε για εξυπηρέτηση, αποκλειστικά και μόνο για κτηνοτροφικές ανάγκες των κοινοτήτων μας.

Οποιαδήποτε άλλη χρήση, συνεπώς, του βοσκότοπου έρχεται σε αντίθεση με το επίσημο συμβόλαιο που διαθέτουμε.

Δηλώνουμε ότι, δεν δεχόμαστε τετελεσμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής σε εκτάσεις για τις οποίες διατηρούμε έννομα συμφέροντα.

Απαιτούμε, την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και όχι, κατόπιν εορτής, να διαδίδεται ψευδώς από τον ίδιο τον Δήμαρχο πως ήμασταν ενήμεροι για ζητήματα που σκοπίμως μας απέκρυπταν.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για την λεπτομερή ενημέρωση επί του θέματος.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκληθεί με τον καθιερωμένο τρόπο και όχι δια περιφοράς. Αν λόγω του Covid-19 δεν είναι εφικτή η διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνουμε τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Γνωρίζουμε εξάλλου πως για άλλα ζητήματα (μάλλον ήσσονος σημασίας για τον ίδιο) ο Δήμαρχος συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Εν κατακλείδει δηλώνουμε ξεκάθαρα πως, δεν είμαστε διατεθειμένοι να εκχωρήσουμε κανένα, νομικά κατοχυρωμένο, περιουσιακό στοιχείο του τόπου μας.

Καλούμε, επομένως, το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφασή του, ειδάλλως θα κινηθούμε αναλόγως για την διεκδίκηση των καταχυρωμένων δικαιωμάτων μας.


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμουρίου

Ανδέας Τσιώρης

Και το Κοινοτικό Συμβούλιο
Θανάσης Καραγιάννης
Ανδριάνα Συκιώτη
Χρήστος Γεωργούλης
Αλέξανδρος Σαπουντζής

Previous ArticleNext Article