Ελασσόνα

Το Λύκειο Δομενίκου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας

Σε συνέχεια της κινητικότητας στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο 2022, μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Δομενίκου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους – Ευάγγελο Καραμπουτάκη (Χημικός )και Δέσποινα Μήτσιου  (Φιλόλογος) – βρέθηκαν την εβδομάδα 20/11 – 26/11 στην πόλη της Λισαβόνας της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+ KA2 με τίτλο Playing with the Play.

Εκτός από το ΓΕΛ Δομενίκου, στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία και Φινλανδία, η οποία έχει και τον συντονισμό του προγράμματος. Στόχος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με τη λογοτεχνία και την ιστορία του θεάτρου της κάθε χώρας. Με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των καθηγητών, οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες θα συγγράψουν ένα τρίπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2023.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πορτογαλία, οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, παρακολούθησαν εργαστήρια συγγραφής θεατρικού έργου και παραγωγής θεατρικής παράστασης και ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους γράφοντας οι ίδιοι τη δεύτερη πράξη του έργου. Κατά την παραμονή τους στη Λισαβόνα, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στην πόλη, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις και σε περιοχές με ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Φιλανδία τον Ιανουάριο του 2023 και ολοκληρώνεται με την υποδοχή όλων των συμμετεχόντων χωρών στην Ελλάδα την εβδομάδα 26/3/2023 – 1/4/2023, όπου θα λάβει μέρος η τελική παρουσίαση της δουλειάς που αφορά την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης.

Previous ArticleNext Article