Λάρισα

Η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας ανακοινώνει την επικείμενη Σχολή Γονέων

Η Ιερά Μητρόπολις μας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την επικείμενη Σχολή Γονέων την 4η Φεβρουαρίου ε.ε. και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού της Κέντρου, με ομιλητή τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη και συνεργάτες του από την ομάδα «Πρωτοβουλία» για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: μία σκιώδης πανδημία».

Και είναι ιδιαίτερη η χαρά, διότι για πρώτη φορά στα πλαίσια της Σχολής Γονέων θα υπάρξουν την Παρασκευή 3/2 βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επαρχίας μας πάνω στο φλέγον θέμα της βίας ενάντια κυρίως στις γυναίκες και τα παιδιά.

Συνοδευτική των παραπάνω δράσεων θα είναι μία Έκθεση φωτογραφίας του κ. Δημητρίου Αλεξούδη με θέμα «βία κατά των γυναικών: η λέξη που δεν λες…», η οποία θα φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο και θα είναι προσβάσιμη στο κοινό το Σάββατο 4/2 από ώρα 10:00-13:00, 17:00-21:00 και την Κυριακή 5/2 11:00-13:30.

Η Εκκλησία μας αγωνιά, αλλά δεν απελπίζεται. Αφουγκράζεται τις δυσκολίες της σύγχρονης οικογένειας και προστρέχει, πιστεύοντας ότι όπου πρυτανεύσει η αληθινή και σταυρική αγάπη δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν γίνεται ανεκτή καμίας μορφή βίας! Γι αυτό και καλεί κάθε άνθρωπο καλής θέλησης προκειμένου μέσα από τον διάλογο, την ενημέρωση και την επικοινωνία ν’ αναζητήσουμε αντίδοτα δραστικά ενάντια στη βία.

Previous ArticleNext Article