Λάρισα

Τίμησαν τον Γεωργάκη Ολύμπιο στην Τρίγωνη πλατεία

Μια λιτή μα εξαιρετικά προσεγμένη εκδήλωση έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην Τρίγωνη πλατεία της Λάρισας. Εκεί η Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Λάρισας «Γεωργάκης Ολύμπιος», τον Σύλλογο Πυθιωτών Λάρισας «Σελλοί Ολύμπου» και τη «Φωτοθήκη Λάρισας» τίμησαν τον ήρωα και πρόδρομο της ελληνικής Επανάστασης Γεωργάκη Ολύμπιο. Μπροστά στην προτομή του, την ημέρα του θανάτου του (έφυγε από τη ζωή σαν χθες 23 Σεπτεμβρίου 1821) πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκε στεφάνι.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Λιακούλη εξήρε τη σπουδαία προσπάθεια και τη σημασία της εκδήλωσης δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιβαδιωτών, κ. Ξενοφώντας Κοκκινοπλίτης, όπως και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας, κ. Θωμάς Αστερίου, εξήγησαν πως δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να συμμετέχουν στην εκδήλωση για ένα πρόσωπο, η σπουδαία προσφορά του οποίου στον αγώνα των Ελλήνων καταγράφηκε αδίκως στα ψιλά γράμματα της ιστορίας.
Έκπληξη στην εκδήλωση αποτέλεσε και η παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας. Η καλλιτέχνης μάλιστα κ. Βαρβάρα Γκέκα φιλοτέχνησε ένα μωσαϊκό του Γεωργάκη Ολύμπιου, το οποίο θα τοποθετηθεί σε έργο που θα στηθεί στην περιοχή τους. Αυτό θα συμβεί διότι ο Γιάννης Φαρμάκης, συμπολεμιστής του Ολύμπιου ήταν από εκείνα τα μέρη. Στη σημασία της εκδήλωσης και στην προσφορά του Γεωργάκη Ολύμπιου στάθηκε και ο Γιώργος Τράντας εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου».
Υπήρξε και μικρό μουσικό αφιέρωμα από τους μουσικούς Γιώργο Δεληγιάννη (κλαρίνο) και Κώστα Παπαδημητρίου (λαγούτο), ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο από τους παραευρεθέντες.
Κ.Γ.-eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article