Λάρισα

Τηλεδιασκεψη Μάξιμου με ΔΑΚΕ ΓΝΛ: Ένταξη διοικητικού προσωπικού νοσοκομείων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Την ένταξη όλων των εργαζόμενων των νοσοκομείων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα έθεσαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο η πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Έφη Χύτα, ο αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Μπιτούλας και η εργαζόμενη διοικητική υπάλληλος κ. Γιούλα Σδάνη. Η διαδικτυακή επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΔΑΚΕ με σκοπό να μην υπάρξει εξαίρεση της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των διοικητικών υπαλλήλων στα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων της ΔΑΚΕ, η πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, αποτελεί έμπρακτη στήριξη στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων απουσιάζει από αυτόν τον σχεδιασμό, παρότι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύτηκαν σε συναδέλφους τους καταδεικνύουν ότι οι κίνδυνοι που διατρέχουν είναι πραγματικοί. Στο πλαίσιο αυτό επέδωσαν υπόμνημα στον Θεσσαλό πολιτικό και ζήτησαν τη συνδρομή του, ώστε η κυβέρνηση να μεριμνήσει αναλογικά και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων  σημείωσε ότι «από την αρχή της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία στη χώρα μας είχα τονίσει ότι η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και στους φορείς οι οποίοι ομολογουμένως σηκώνουν μεγάλο φορτίο και ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας.  Καθώς οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το διοικητικό προσωπικό στα δημόσια ιδρύματα υγείας κινδυνεύει ομοίως και μάλιστα μετρούν αρκετά θετικά κρούσματα, θα μεταφέρω στους αρμόδιους υπουργούς το υπόμνημα και το αίτημα για ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

 

 

Previous ArticleNext Article