Λάρισα

Ανοιχτή επιστολή Άννας Βαγενά προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την αναφορά του στη Νεολαία Λαμπράκη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Επειδή μας κάνατε την τιμή να αναφερθείτε κατά την ομιλία σας στη Βουλή στις 11/02/21 στους Λαμπράκηδες –των οποίων υπήρξα μέλος- και να πείτε ότι η σημερινή Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά των Λαμπράκηδων, σας απαντώ:

Είναι η Δεξιά, η δική σας παράταξη, η ΕΡΕ του ’60, που δολοφόνησε τον αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη. Δολοφονία για την οποία η στενή σας συνεργάτης, κ. Σοφία Σπυράκη, δήλωσε πρόσφατα ότι εσείς δε γνωρίζετε τίποτα, επειδή δεν είχατε γεννηθεί τότε. Αφήστε, λοιπόν, να μιλήσουμε εμείς που ήμασταν έφηβοι τότε και κάτι γνωρίζουμε.

Να μιλήσουμε για τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις, που δεχόμασταν σε κάθε εκδήλωσή μας και σε κάθε επίσκεψή μας στα χωριά και στις πόλεις της περιοχής μας. Για τη σωματική και ψυχολογική βία προς εμάς και προς τις οικογένειές μας, για να μας τρομοκρατήσουν ώστε να απαρνηθούμε τις ιδέες και τα πιστεύω μας.

Να μιλήσουμε για τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Πιστοποιητικά ντροπή και αίσχος της παράταξής σας, που χωρίς αυτά δεν ήταν δυνατόν να προσληφθούμε σε καμία δουλειά στον δημόσιο και πολλές φορές και τον ιδιωτικό τομέα και ακόμα να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Που πολλές φορές, αποκλειστήκαμε από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω της συμμετοχής μας στη Νεολαία Λαμπράκη.

Μην τσαλαβουτάτε, λοιπόν, με τα «λερωμένα» υποδήματά σας, στον χώρο της Αριστεράς. Δεν «σας παίρνει». Αρκεστείτε στον δικό σας χώρο, της Δεξιάς, με το τόσο πλούσιο παρελθόν και παρόν σε κάθε είδους «αριστεία».

Αφήστε ήσυχη τη Νεολαία Λαμπράκη και τους Λαμπράκηδες. Τα ιδανικά της και οι ιδέες της είναι οι αξίες της Αριστεράς, που δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές σας.

Με τιμή, Άννα Βαγενά

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας

Previous ArticleNext Article