Λάρισα

Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις της Αποκριάς σε Τύρναβο και Λάρισα

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τις εκδηλώσεις των αποκριών σε όλη την χώρας. Το βασικό μότο που ακούγεται και από την Επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε χθες, είναι πως «πρέπει να πάμε με προσοχή τις απόκριες για να κερδίσουμε την ελευθερία μας το Πάσχα». Έτσι και με βάση αυτή τη την άποψη όλα είναι στο τραπέζι των αποφάσεων. Τόσο η περίπτωση να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις και αυτές σε εξωτερικό χώρο αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην επιτραπεί να μην γίνει τίποτα τις ημέρες αυτές.

Ο δήμος Λαρισαίων παρά το γεγονός ότι είναι εν αναμονή των αποφάσεων της επιτροπής έχει ήδη σχεδιάσει τι θα μπορούσε να γίνει στην περίπτωση που επιτραπούν κάποιες εκδηλώσεις. Καταρχήν από το δήμο και την αντιδημαρχία Πολιτισμού ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρχουν εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη και την καθαρά Δευτέρα όπως γινόταν παλαιότερα στην κεντρική Πλατεία και στο Κλειστό της Νεάπολης.

Όμως αν η επιτροπή το επιτρέψει ενδέχεται να υπάρξουν τα μπουλούκια με μασκαρεμένους που θα διασχίσουν την πόλη, ενώ κοιτάζουν αν θα έπρεπε να γίνει η συναυλία που γινόταν κάθε χρόνο στο Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα.

Τι θα γίνει στον Τύρναβο

Από το δήμο Τυρνάβου λένε πως και το φετινό καρναβάλι δεν  θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Από την άλλη  η διεξαγωγή για το Μπουρανί την Καθαρά Δευτέρα είναι ένα θέμα που αφορά τις αποφάσεις του εν λόγω συλλόγου που διοργανώνει. Επί της ουσίας θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει η επιτροπή των ειδικών τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article