Ελασσόνα

Τι κάνει σήμερα ο Ελασσονίτης πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Σπύρος Βάλλας: Με τι ασχολείται και που διαμένει

Ο παλαίμαχος Ελασσονίτης ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Σπύρος Βάλλας βραβεύτηκε από την Ακαδημία ποδοσφαίρου του Π.Ο. Ελασσόνας. Ο Σπύρος Βάλλας γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1981 στην Ελασσόνα και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2000 από την Ξάνθη. Οι αξιόλογες εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ο οποίος τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2003. Εκεί παρέμεινε για τρεις σεζόν, όπου είχε 43 συμμετοχές και 3 τέρματα. Πρωταθλητής Ελλάδας δυο φορές με τον Ολυμπιακό και άλλες τόσες κυπελλούχος.
Την περίοδο 2006-07 παραχωρήθηκε στην ΑΕΛ όπου πραγματοποιήσει 17 συμμετοχές. Στον Κάμπο έμεινε έναν χρόνο κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι του 2007 επέστρεψε στην Ξάνθη, όπου έκλεισε την καριέρα του, το καλοκαίρι του 2014. Είχε συνολικά 308 συμμετοχές και 11 γκολ σε Ξάνθη, Ολυμπιακό και ΑΕΛ, ενώ είχε δύο εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδας το 2003 υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ, ενώ εκπροσώπησε επίσης τη χώρα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ως μέλος της ολυμπιακής ομάδας με συμμετοχή και στους τρεις αγώνες. Παράλληλα υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελπίδων, της οποίας διετέλεσε αρχηγός.
Κατά τη διάρκεια της βράβευσης του, ο Σπύρος Βάλλας (την απονομή έκανε ο Γιώργος Καλτέκης) είπε μεταξύ άλλων τα εξής απαντώντας σε ερωτήσεις:
«Ξεκίνησα από τον Ολοσσώνα με τον Γιώργο τον Καλτέκη και την παρότρυνση του πατέρα μου. Ο Γιώργος με ένα παλιό αμάξι με πηγαινοέφερνε κάθε μέρα στην προπόνηση. Αυτή τη στιγμή δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο αλλά με την εστίαση, έχοντας δύο καταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Μήλο. Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 33 επειδή είχα μια διαφωνία με τον τότε πρόεδρο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο. Δεν πάω στο γήπεδο, αλλά παρακολουθώ σαν φίλαθλος. Όταν το βιώνεις 100% μέσα από το άθλημα είναι δύσκολο μετά…».
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν όνειρα, να προσπαθούν με θέληση και δύναμη να τα πραγματοποιήσουν. Εγώ δεν τον κρύβω επηρεάστηκα από την πρωταθλήτρια ΑΕΛ. Όταν ήμουν μικρός και ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο πήγαινα στο γήπεδο και έβλεπα αυτή την ομάδα. Ήταν μια πηγή έμπνευσης που μας στιγμάτισε όλους εκείνη την εποχή ποδοσφαιρικά. Και έδωσε κίνητρα σε μένα και σε αρκετά άλλα νέα παιδιά να γίνουμε επαγγελματίες. Όταν ήρθα στην ΑΕΛ έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα και χάρηκα που πήρα μαζί της το κύπελλο Ελλάδας».
Σχετικά με το μυστικό της κατάκτησης, αφού στο πρωτάθλημα τότε η ομάδα κινδύνευε με υποβιβασμό τόνισε: 
«Το μυστικό ήταν ένα. Η μαγική δύναμη που της δίνει η δυναμική του παρελθόντος. Αυτό που λέμε βαριά φανέλα και το εννοούμε».
Τέλος γιατί αποφεύγει τα ΜΜΕ απάντησε: 
«Δεν είναι καλό και σωστό να μιλάς συνέχεια. Δεν υπάρχει λόγος. Πάντα ήμουν έτσι…».

aelole.gr

Previous ArticleNext Article