Κόσμος

Θύματα ομαδικού βιασμού δύο 13χρονες ξαδέρφες από έξι εφήβους

Σοκάρει η υπόθεση ομαδικού βιασμού δύο 13χρονων κοριτσιών από έξι εφήβους στην Νάπολη της Ιταλίας.

Η αποτροπιαστική πράξη έρχεται σχεδόν δύο μήνες μετά τον ομαδικό βιασμό μίας 19χρονης από 7 άτομα, επίσης στην Νάπολη.

Τα δύο ανήλικα κορίτσια κακοποιήθηκαν στις αρχές Ιουλίου όταν μεταφέρθηκαν σε ένα πάρκινγκ συγκροτήματος κατοικιών, γνωστό ως «κέντρο διακίνησης ναρκωτικών».

Η καταγγελία ωστόσο έγινε τον Αύγουστο, καθώς τότε το ανακάλυψαν οι οικογένειες των θυμάτων, έτσι ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν οι δράστες και συνελήφθησαν.

Η περίπτωση της «αγέλης του Παλέρμο»
Ο νέος ομαδικός βιασμός έγινε γνωστός λίγο διάστημα μετά τη σύλληψη στο Παλέρμο επτά νεαρών για σεξουαλική κακοποίηση 19χρονης.

 

Μάλιστα μεταξύ των δραστών, ένας ανήλικος που είχε αφεθεί ελεύθερος… καυχιόταν στο κοινωνικό δίκτυο TikTok. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν εξαπολύσει απειλές κατά του θύματος μέσα από τις φυλακές.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τη χώρα και οι αρχές ζήτησαν από την πλατφόρμα του Telegram και τους χρήστες να μην αποκαλύψουν το βίντεο της επίθεσης, ενώ ο αντιπρόεδρος, ο ακροδεξιός Ματέο Σαλβίνι, ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει νομοσχέδιο για την εφαρμογή χημικού ευνουχισμού οι βιαστές. «Αν βιάσεις μια γυναίκα ή ένα παιδί, προφανώς έχεις ένα πρόβλημα. H φυλάκιση δεν είναι αρκετή. Αξίζεις να θεραπευτείς» υποστήριξε.

Το χρονικό
Η φρίκη για την 19χρονη κοπέλα ξεκίνησε με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα μαριχουάνας. Ο βιασμός της έγινε στις 7 Ιουλίου σε μια σκοτεινή γωνιά δρόμου στο Παλέρμο, είκοσι λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα.

Οι 7 δράστες ήταν μεταξύ 18 και 22 ετών και μόνο ένας ανήλικος.

Η φρικιαστική πράξη βιντεοσκοπήθηκε από το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δραστών. Το οπτικό υλικό έγινε το βασικό αποδεικτικό στοιχείο της έρευνας, αν και δεν ήταν το μοναδικό. Υπήρχε επίσης η ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων, η συνομιλία της 19χρονης με έναν φίλο της, καθώς και οι υποκλαπείσες συνομιλίες δύο άλλων υπόπτων.

in.gr

Previous ArticleNext Article