Ελλάδα

Θλίψη στην Καλαμπάκα: Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Σινάνης

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας από την είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Χρήστου Σινάνη.

Ο 66χρονος Χρήστος Σινάνης νοσηλεύονταν με covid-19 τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, 15 μέρες τώρα δε στη ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λόγω επιπλοκών. Έδωσε γενναία μάχη, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Χρήστος Ν. Σινάνης γεννήθηκε το 1955 στη Διάβα Καλαμπάκας και είναι το πρώτο από τα τρία παιδιά του Νικολάου και της Βασιλικής Σινάνη.

Τελείωσε το Γυμνάσιο Καλαμπάκας και στη συνέχεια σπούδασε Φαρμακευτική.

Από το 1982 ζούσε και εργαζόταν στην Καλαμπάκα.

Θλίψη στην Καλαμπάκα: Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Σινάνης

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1994 όταν εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Διάβας.

Το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαμπάκας με το Συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα. Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος.

Το 2002 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα.

Υπήρξε πρόεδρος του Β΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2002) καθώς επίσης και του Γ΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2007).

Από το 2009 έως και το 2018 ήταν Πρόεδρος του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σταγών».

Διετέλεσε Δήμαρχος του Δήμου Μετέωρων την χρονική περίοδο 2014 – 2019 και από το 2019 μέχρι και σήμερα ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΝΑΝΗ

Με αισθήματα βαθύτατης οδύνης, αποχαιρετώ σήμερα ένα φίλο, τον πρώην Δήμαρχο Μετεώρων Χρήστο Σινάνη, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή, ένα χαρακτήρα σπάνιας ακεραιότητας, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τον άνθρωπο, τον τόπο του και την αυτοδιοίκηση. Είναι τιμή μου που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του. Μαζί κάναμε πολλά έργα για την αγαπημένο του τόπο, μαζί βάλαμε τα θεμέλια της αναμόρφωσης και της εύρυθμης λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.
Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια του. Θα μου λείψει πολύ.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγο, τις κόρες, την οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει, φίλε Χρήστο

Συλλυπητήρια Παπαστεργίου για τον θάνατο του τ. Δημάρχου Μετεώρων

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του τ. Δημάρχου Μετεώρων, Χρήστου Σινάνη εκφράζει με μήνυμά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου:
«Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του Χρήστου Σινάνη. Άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης με μέγιστη προσφορά στον Δήμο Μετεώρων, κοντά στον πολίτη, δίπλα στον άνθρωπο, με αγώνες και αγωνίες, με έντονη αγάπη για την Καλαμπάκα και όλον τον Δήμο. Συνετός, ρεαλιστής και με πρόγραμμα, συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό στην αναμόρφωση του Δήμου Μετεώρων. Συνεργαστήκαμε στενά για τον νομό Τρικάλων, διαπίστωσα τη διάθεσή του για μάχες και τη συνεχή προσπάθεια για το καλύτερο, σε όλα τα επίπεδα, ως Δήμαρχος αλλά και από κάθε θέση που υπηρέτησε. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια τα απευθύνω και προσωπικώς και εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων στους Καλαμπακιώτες, στους οικείους του και ειδικά στην οικογένειά του”.

thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article