Ελασσόνα

Θανάσης Παιδής ¨Να μην γίνει μονοθέσιο το Δημοτικό σχολείο Λουτρού»

Την αν. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σοφία Παπαδόπουλου επισκέφτηκαν ο Θανάσης Παιδής, ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Αθανάσιος  Καλύβας και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λουτρού Λάμπρος Καλύβας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφέρουν από κοινού το καθολικό αίτημα των κατοίκων του χωριού, ώστε το Δημοτικό Σχολείο Λουτρού να μην υποβαθμιστεί σε μονοθέσιο.

Το Λουτρό είναι μία από τις ορεινές και απομακρυσμένες Κοινότητες του νομού Λάρισας, η οποία όμως διατηρείται ζωντανή καθώς πολλοί είναι οι νέοι του χωριού που επιθυμούν να παραμείνουν στην εστία τους, ασχολούμενοι με την κτηνοτροφία και τη γεωργία στη γη των προγόνων τους.

Προφανώς το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου σε μονοθέσιο θα αποτελέσει ισχυρό ανασταλτικό παράγοντα στα σχέδιά τους, καθώς γι’ αυτούς είναι απόλυτη προτεραιότητα το επίπεδο εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά τους.

«Επιτέλους, στήριξη του πρωτογενούς τομέα, όπως και του χωριού μας, με πράξεις…» ήταν το μήνυμα που μετέφεραν οι αιρετοί της περιοχής Ελασσόνας στην αν. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ πρόσθεσαν ότι «όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση».

Η κ. Παπαδοπουλου έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα που δημιουργείται στο Λουτρό. Πλέον, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όπως επίσης και με την Τοπική Κοινότητα, θα πρέπει να εξαντλήσουν κάθε δυνατό περιθώριο, ώστε να αρθεί η αδικία που αναμφίβολα θα προκύψει από τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού ως μονοθέσιου.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχουν συνεχή επικοινωνία με τον Θανάση Παιδή ο δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας και διευθυντής του Σχολείου Βαγγέλης Παναγιώτου, όπως επίσης και η δημοτικής σύμβουλός Ελασσόνας Κατερίνα Ζηρδέλη.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει ότι «θα είμαστε πάντα κοντά στους κατοίκους του Λουτρού Ελασσόνας, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους ώστε να παραμείνουν στο χωριό. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο. Το συγκεκριμένο κύτταρο της τοπικής κοινωνίας πρέπει να μείνει αναλλοίωτο» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Previous ArticleNext Article