Ελασσόνα

Θ. Παιδής: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Μητροπολίτη Χαρίτωνα για τη διαρκή προσφορά του στους σεισμοπαθείς

Στο Δαμάσι βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής σε μια μεγάλη ημέρα για την σεισμόπληκτη κοινότητα, καθώς τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα τα Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Τρύφωνα.

Η εκκλησία έχει ανεγερθεί στην έκταση όπου αναπτύχθηκαν οι οικίσκοι και πλέον αποτελεί χώρο πνευματικής ενίσχυσης και ψυχολογικής στήριξης των κατοίκων. Άλλωστε, αυτή η εξέλιξη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο κεντρικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου υπέστη σοβαρές ζημιές και παραμένει κλειστός για λόγους ασφαλείας έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Ο Θανάσης Παιδής σε δήλωσή του αναφέρεται στην τεράστια συνεισφορά του Μητροπολίτη Χαρίτωνα – ο οποίος παραμένει σταθερά στο πλευρό των σεισμοπαθών – και επισημαίνει τα εξής:

«Έχουν περάσει 9 μήνες από τότε που ο Εγκέλαδος πλήγωσε την περιοχή μας και άλλαξε την καθημερινότητα εκατοντάδων συμπολιτών.

Συνάμα αυτή η καταστροφή ανέδειξε αφενός αξίες, οι οποίες έπρεπε να αποκτήσουν ουσιαστικό νόημα – όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η προσφορά στον συνάνθρωπο – και αφετέρου ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στους πληγέντες.

Μία εξ αυτών των προσωπικοτήτων είναι αδιαμφισβήτητα ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων, ο οποίος πέρασε ατελείωτες ώρες δίπλα στους σεισμοπαθείς – σεηλικιωμένους και μικρά παιδιά – εργάστηκε για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών τους και με τον μεστό λόγο και την αγάπη του επούλωσε τα ψυχικά τραύματα που άφησε το σεισμικό φαινόμενο.

Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον φωτισμένο Ιεράρχη για τις άοκνες προσπάθειες του, όπως και γι’ αυτά που έχει προσφέρει.

Η διαρκής παρουσία του, όπου υπάρχει ανάγκη, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας.

Ο Μητροπολίτης Χαρίτων, σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, διδάσκει με τον τρόπο δράσης και αποτελεί παράδειγμα ζωής.

Για ακόμη μία φορά τον ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article