Λάρισα

Τεχνική σύσκεψη στη Λάρισα για να εγκριθεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 – Αγοραστός: Τα 554 εκατ. ευρώ θα πάνε για την καταπολέμηση της φτώχειας (φωτο – βίντεο)

Στη Λάρισα και συγκριμένα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη η τελική τεχνική σύσκεψη για την έγκριση του νέου περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 2027 υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον κ. Carsten Rasmussen, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος Κύπρου της γενικής διεύθυνσης περιφερειακής και αστικής πολιτικής (DG Regio) Της ευρωπαϊκής ένωσης.

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι επικεντρωμένο στον άνθρωπο και τις ανάγκες του τόνισε ο κ. Αγοραστός, σημειώνοντας ότι θα γίνουν νέα έργα με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 2027, που είναι προϋπολογισμού 554. εκατ. ευρώ και το οποίο υποβλήθηκε και μ’ενει απλά να εγκριθεί.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επισήμανε τα εξής: «Μιλήσαμε για το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον επικεφαλής τον κ. Carsten Rasmussen. Είναι ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 554. εκ. ευρώ που είναι έτοιμο για να εγκριθεί, έχει υποβληθεί. Είναι ανθρωποκεντρικό, τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα, γιατί τα περισσότερα χρήματα είναι για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν για την καταπολέμηση της φτώχειας αλλά και για την πρόνοια. Θα πάρουμε επιπλέον χρήματα και για τον αγροτικό τομέα.

Είναι έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, έργα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, έργα για την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό για τον άνθρωπος και τις ανάγκες του και τις δομές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί κάθε ευρώ και φέρνει αποτελέσματα. Η Ευρώπη είναι εδώ και βοηθάει στην αντιμετώπιση των κρίσεων».

Onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article