Λάρισα

Τέμπη: «Ραγίζουν» καρδιές οι διασώστες – «Φρικιαστικά όσα είδαμε, λυγίσαμε»

Ένα κινητό τηλέφωνο επιβάτη του μοιραίου τρένου κατέγραψε τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. Σε αυτό ακούγονται οι διασώστες να προσπαθούν να κατευθύνουν τους επιβάτες σε ασφαλές σημείο: «Από εδώ ελάτε καλύτερα. Ελάτε παιδιά, ελάτε. Όλοι όλοι έξω, έχει φωτιά, έλα έξω όλοι».

Τέμπη: Στιγμιότυπο από τη στιγμή της διάσωσης επιβατών μετά τη σύγκρουση τρένων

 Στιγμιότυπα από τη στιγμή της διάσωσης επιβατών μετά τη σύγκρουση τρένων / Printscreen Star

Τέμπη: Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης επιβατών μετά τη σύγκρουση τρένων

Πρόεδρος ΟΣΕ: Αγνόησε τις προειδοποιήσεις για κίνδυνο δυστυχήματος! Τέμπη: «Φρικιαστικά όσα είδαμε, λυγίσαμε και εμείς»

Ανατριχιαστικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν όταν έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος.

«Ήταν πολύ σκληρό, φρίκη. Η ατμόσφαιρα αποπνικτική εξαιτίας της πυρκαγιάς. Στα δύο πρώτα βαγόβια μας δυσκόλευε ακόμα και στην αναπνοή μας. Υπήρχαν και από εμάς άτομα που λύγισαν και δεν μπόρεσαν να προσφέρουν», δήλωσε ο αρχηγός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Μπαρλαγιάννης.

ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τέμπη: «Έψαχνα στα συντρίμμια πρώην συνάδελφό μου»

Ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, 28 χρόνια προϊστάμενος αμαξοστοιχιών και τώρα υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, έμαθε από το τηλέφωνο ότι έπρεπε να ψάξει στα συντρίμμια για επιβάτες και συναδέλφους του. Ένας από αυτούς και ο Γιάννης Τζοβάρας, ελεγκτής στην εμπορική αμαξοστοιχία.

«Με τον Γιάννη που ήταν στο επιβατικό τρένο υπήρξαμε συνεργάτες. Υπέροχο παιδί. Συνήθως ο νεκρός δικαιώνεται, εδώ δεν ισχύει αυτό. Ο Γιάννης ήταν ένα υπέροχο παιδί, όχι γιατί είναι νεκρός σήμερα, αλλά ήταν ένα υπέροχο παιδί», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Παπαμαρκάκης για τον συνάδελφό του.

Ο Βόλος χτυπήθηκε από το ατύχημα. Κάποια συμπατριώτισσά μας είπε: “Σκάστε τώρα, ουρλιάζουν οι μάνες!”. Τι μεγάλη κουβέντα ε;

Τέμπη: Ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας συγκλονίζει για τον θάνατο συναδέλφου του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας συγκλονίζει για τον θάνατο συναδέλφου του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Σήμερα ζητά το τρένο να γίνει και πάλι ασφαλές μέσο μεταφοράς, αλλά δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους. 

Τέμπη: «Χρειάζεται απόθεμα ψυχής για να κάνεις τη δουλειά του ιατροδικαστή»

Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές από Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν οι άνθρωποι που έβαλαν την επιστημονική υπογραφή τους στην τραγωδία, όπου έχασαν τη ζωή τους κυρίως νέα παιδιά.

«Υπήρξαν στιγμές που και σταματήσαμε και κλάψαμε κάποιοι και ήμασταν σε έντονη συναισθηματική κατάσταση κάποιοι άλλοι. Συμμετέχουμε και εμείς σε όλο αυτόν τον φόρτο τον ψυχικό», υπογράμμισε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζεγγελίδου.

Ήταν η δεύτερη φορά που αναλάμβανε να ταυτοποιήσει σορούς παιδιών. Το είχε κάνει και το 2003 στα δυστυχήματα των Τεμπών με το λεωφορείο που επέβαιναν μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας.

«Αυτή η δουλειά δεν είναι για όλους, αυτό είναι αλήθεια. Χρειάζεται ένα απόθεμα ψυχής εκείνη την ώρα που είναι πολύ συγκεκριμένο και πολύ μοναδικό», πρόσθεσε.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση των Τεμπών ήδη έχουν ξεκινήσει να υποστηρίζονται ψυχολογικά από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

star.gr

Previous ArticleNext Article