Λάρισα

Τέμπη: Έρχονται διώξεις και για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Με την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη απολογία πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο εφέτης ανακριτής Σωτ. Μπακαΐμης ολοκληρώνει την ερχόμενη εβδομάδα τον κύκλο των απολογιών πρώην στελεχών του ΟΣΕ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, όπου η πρωτοφανής μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντες. Με εξαίρεση τη μεγάλη χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, που θα πρέπει να καταβάλει πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, τα υπόλοιπα τρία στελέχη του ΟΣΕ (σ.σ. ένας διευθύνων σύμβουλος, ένας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ένα εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ) αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς όρους ή τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΟΣΕ, τα οποία απολογούμενα αρνήθηκαν τις κατηγορίες, έδειξαν ως υπεύθυνους για κενά ασφαλείας τους ανθρώπους της ΕΡΓΟΣΕ.
Θεωρείται βέβαιο ότι ο εφέτης ανακριτής τον προσεχή Νοέμβριο θα ασκήσει διώξεις και σε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την περίοδο 2016 -2023.

Ζ.Η. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)

Previous ArticleNext Article