Λάρισα

Τακούδης: Έρχονται βροχές στη Θεσσαλία το διήμερο Κυριακής των Βαϊων και Μ. Δευτέρας

Οι πολυπόθητες για τους γεωργούς, ιδίως για τους καλλιεργητές χειμερινών σιτηρών βροχές του Απρίλη έρχονται την Κυριακή των Βαϊων και τη Μεγάλη Δευτέρα για τη Θεσσαλία σύμφωνα με την πρόβλεψη του Λαρισαίου μετεωρολόγου Φάνη Τακούδη. Μιλώντας στη Θεσσαλία τηλεόραση ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι η αστάθεια εμφανίζεται από το Σάββατο το βράδυ και από τη δυτική Θεσσαλία, αλλά την Κυριακή το πρωί θα έχουμε βροχές σε όλη τη Θεσσαλία, ήπιες όμως , ποτιστικές και όχι καταιγίδες, κάτι που είναι ζητούμενο για την αγροτική παραγωγή στην περιοχή μας.

Το διήμερο αυτό θα έχουμε και μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα. Ενδιάμεσα και μέχρι την παρασκευή θα συνεχιστεί ο ανοιξιάτικος καλός καιρός με μέγιστες που θα φτάνουν το μεσημέρι στη Λάρισα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να τονιστεί πως τις βροχές αυτές οι αγρότες τις περιμένουν με ανυπομονησία γιατί έχει πάνω από δύο εβδομάδες να βρέξει και υπήρχε προβληματισμός για την πορεία της καλλιέργειας των σιτηρών, τα οποία μέχρι τις αρχές του Απρίλη αναπτύσσονταν ικανοποιητικά σε μάι χρονιά που τόσο για τη χώρα όσο και γααι όλο τον πλανήτη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η σιτάρκεια είναι το ζητούμενο.

Πηγή: thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article