Λάρισα

«Τα Διακόσια Χρόνια του Ελληνικού Κράτους – Δομές και Θεσμοί» Κέλλας: «Έργο- παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές»

Στην παρουσίαση του έργου «Τα Διακόσια Χρόνια του Ελληνικού Κράτους – Δομές και Θεσμοί», που πραγματοποιήθηκεστη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρέστηο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλήςσυνεχάρη τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. κ. Νικόλαο Αλιβιζάτο, για τον συντονισμό της υλοποίησης του σπουδαίου αυτού έργου, που αποτελεί  «καρπό» του αντίστοιχου κύκλου των 10 ημερίδων με θέμα «Τα Διακόσια Χρόνια του Ελληνικού Κράτους – Δομές και Θεσμοί», που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρονών από την Επανάσταση του 1821.

Στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμόη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Σακελλαροπούλου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. ΓεράσιμοςΣιάσοςκαι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤράπεζαςΠειραιώς,κ. Χρήστος Μεγάλου.

Το έργο, παρουσίασανο Ομότιμος Καθηγητής, κ. ΝικόλαοςΑλιβιζάτος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Καθηγητή, κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου και τον Πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου του Ε.Κ.Π.Α., Αν. Καθηγητή, κ. Ευάγγελο Καραμανωλάκη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση για την παρουσίαση της σπουδαίας επετειακής έκδοσης για τα 200 χρόνια του Ελληνικού Κράτους. Ενός έργου επιστημονικής αρτιότητας για το Κράτος και τους λειτουργούς του, που εμπλουτίζει την ιστορική έρευνα και αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Θα ήθελα να συγχαρώ  τον αγαπητό φίλο, Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή, κ.Γεράσιμο Σιάσο για την εξαιρετική πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου να διοργανώσει τις ημερίδες για τα 200 χρόνια του Κράτους και τον Καθηγητή κ. Αλιβιζάτο για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην «αποδελτίωση» του υλικού των ημερίδων αυτών. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται πάντα δίπλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στηρίζοντας κάθε αξιόλογη του πρωτοβουλία, όπως η συγκεκριμένη».

 

Previous ArticleNext Article