Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λάρισας: Σε εξέλιξη οι εργασίες της νομαρχιακής συνδιάσκεψης

Οι εργασίες της νομαρχιακής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου με την εκλογή τιμητικού προεδρείου.
Μετά από πρόταση του συντονιστή, Βασίλη Ζωγράφου, το σώμα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην κατάκτηση κοινωνικών δικαιωμάτων και την διαχρονικά ενεργή συμμετοχή τους στους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία ενέκρινε τη συγκρότηση τιμητικού προεδρείου, αποτελούμενο από τους συντρόφους Γεράσιμο Μπετσιμέα, Αλέξανδρο Ταμουρίδη, Θεόδωρο Τζιόλα, Γιώργο Βαϊτσόπουλο και Γιώργο Κολοβό.
Κατόπιν εγκρίθηκε 5μελές προεδρείο που συντονίζει τις διαδικασίες της συνδιάσκεψης. Το προεδρείο συγκροτήθηκε από τους Χρήστο Τσιόπα, Άρη Αγραφιώτη, Ζωή Ακριβούλη, Γιώργο Κωσταρόπουλο και Χαράλαμπο Ζαχαράκη.
Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις της Βουλεύτριας Λάρισας, Άννας Βαγενά, του Δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη και του Δημάρχου Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα.
Στη συνέχεια, ο συντονιστής της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος, κάνοντας τον απολογισμό και αναπτύσσοντας τις προγραμματικές θέσεις για το επόμενο διάστημα, ζήτησε από όλους τη συμβολή τους σε ένα δημιουργικό διάλογο και να εργαστούν συντεταγμένα μέσα από συλλογικές διαδικασίες για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση του κόμματος.
Στη συνδιάσκεψη συμμετείχε ο Νίκος Μπίστης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα ως αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης της Ν.Δ. και ανέπτυξε την στρατηγική επιλογή του κόμματος για τη δημιουργία μιας νέας, προοδευτικής, κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα οδηγήσει στην δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας.
Οι εργασίες συνεχίστηκαν με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και με τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων έως αργά το βράδυ.
Το σώμα της συνέλευσης αποτελείται από 210 αντιπροσώπους που εκπροσωπούν όλες τις Οργανώσεις Μελών των δήμων της ΠΕ Λάρισας.
Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται.

Previous ArticleNext Article