Λάρισα

«Σφυροκόπημα» Ευθυμίου σε Γκουντάρα για απευθείας αναθέσεις του δήμου Αγιάς: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια…»

Έντονη κριτική ασκεί με παρέμβασή του ο Δημήτρης Ευθυμίου στον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα για το θέμα των απευθείας αναθέσεων σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο κείμενο του περιγράφει ουσιαστικά την εικόνα που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο Αγιάς…

Δείτε την παρέμβαση του Δημήτρη Ευθυμίου:

«Με αφορμή την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης Αγιάς, περί «αδυναμίας» του δημάρχου σε συγκεκριμένη εταιρεία και τις απευθείας αναθέσεις, μου έρχονται στη σκέψη και άλλες εκφράσεις κλισέ «πέφτουμε από τα σύννεφα», «ανάβουν φωτιές» κτλ.
Η αντιπολίτευση μιλάει για πτώση των μασκών σε ένα θέμα που αποτελεί πάγια τακτική των δήμων και κυρίως του σημερινού δήμου Αγιάς και του δημάρχου που εδώ και τριάντα χρόνια εφαρμόζει απαρέγκλιτα αυτήν την τακτική.
Ήδη από την εποχή του αείμνηστου περιφερειάρχη Κουκουλάκη , έχουν πέσει εκατομμύρια στα παράλια που αν γινόταν χρηστή διαχείριση η ακτογραμμή Βελίκας-Αγιόκαμπου θα θύμιζε Ντουμπάι…

Πάντα η ίδια τακτική… Αν αντιδρούσαν ορισμένοι της αντιπολίτευσης , ένα χτυπηματάκι στην πλάτη, μια θεσούλα και ξαφνικά «όλα καλά-όλα ανθηρά»!
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της περιοχής , τη σκόπιμη υποβάθμιση για να διοικείται ο δήμος από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχει ως μοναδικό της κίνητρο το προσωπικό κέρδος ενώ κατά τα άλλα βαυκαλίζονται εδώ και δεκαετίες πως κόπτονται για να φέρουν την ανάπτυξη στα παράλια… Έλα όμως που αυτό που βλέπουμε είναι μια ανάπτυξη με «επενδυτές» από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές!

Χρόνια προσπαθώ και φωνάζω για τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Ένα από αυτά είναι η ιαματική πηγή του Κόκκινου Νερού. Και ενώ η πηγή είναι χρυσός δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της υποβάθμισης της από τον δήμαρχο που τυγχάνει να είναι και αντιπρόεδρος των ιαματικών πηγών… Κυρίως το καλοκαίρι που μας πέρασε παρέμειναν οι πηγές σχεδόν κλειστές, παρά την αντίθετη γνώμη των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Φέτος ο δήμαρχος θα μας έφερνε το κόκκινο νερό της πηγής στα σπίτια… Χωρίς να έχει καταφέρει να συνδέσει νερό σε δυο πετρόχτιστες βρύσες στην είσοδο του χωριού. Θα γίνει βέβαια και η Βελίκα λουτρόπολη , με τα θερμά νερά του Δερματά.
Δυστυχώς ή ευτυχώς την στιγμή που γράφω αυτές τις σκέψεις το υπουργείο Τουρισμού, παίρνει από τους ΟΤΑ τις ιαματικές πηγές… Ίσως γίνει κάτι. Τουλάχιστον δεν θα υπάρξει και άλλη υποβάθμιση από τους φωστήρες του δήμου.

Οι μάσκες αρχίζουν να πέφτουν… Οι συνδημότες όμως δεν είναι «βυθισμένοι στο σκοτάδι», παρακολουθούν τα γεγονότα και περιμένουν να δουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η παρακμή.

ΥΓ: Πάντως για τις… κατά συρροή απευθείας αναθέσεις του δημάρχου Αγιάς στην ίδια εταιρεία που απ’ ότι μαθαίνουμε έχει και ο δήμος Λαρισαίων «αδυναμία», ταιριάζει γάντι η περίφημη φράση του Ιούλιου Καίσαρα:
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»…

Δημήτριος Ευθυμίου

Previous ArticleNext Article