Ελασσόνα

ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας: Δοκιμάζεται η επαρχία. Η τήρηση των μέτρων προφύλαξης είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία

Εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19 η Ελλάδα παραμένει στις ασφαλέστερες χώρες όμως η άνοδος των κρουσμάτων έχει αιτίές και δεν είναι λίγες.

Υπέκυψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους εφοπλιστές και αύξησε την πληρότητα στα κρουαζιερόπλοια και τα αεροπλάνα. Υπέκυψε στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα μεγάλα κοσμικά νησιά της χώρας ούτε έλεγχοι ούτε δείγματα ούτε κρούσματα. Δεν τήρησε σε όλες τις πύλες εισόδους τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ των 72 ωρών με αποτέλεσμα να εισέλθει ο ιός και από γειτονικές χώρες.

Σήμερα δοκιμάζεται η επαρχία. Η Ελασσόνα γνωρίζει τα πρώτα της κρούσματα στα δημοτικά της διαμερίσματα και πλέον επίσημα και μέσα στη πόλη. Η ανάγκη για τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τους πολίτες είναι περισσότερο από ποτέ πιο αναγκαία. Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, η τήρηση των αποστάσεων, η σωστή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής προσωπικά για τον καθένα μας, απαραίτητη για όλους μας.

Παρόλα τα προβλήματα η κυβέρνηση συνεχίζει να πετάει το μπαλάκι στη νεολαία και στην ατομική ευθύνη. Ξεχνά όμως πως η ίδια έχει τεράστιες ευθύνες.
Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της Υγεία δεν έχουν γίνει. Ενίσχυση του συστήματος Υγείας δεν έχει πραγματοποιηθεί παρότι ζούμε στον έκτο μήνα μιας πανδημίας που σαρώνει τον πλανήτη.

Ταυτόχρονα, πουθενά στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη οικονομία. Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν γίνεται αντιληπτή από την σημερινή κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας τονίζει σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση την ανάγκη για τήρηση των μέτρων υγιεινής και πρόληψης απέναντι στον κορωνοιό από τους πολίτες του διευρυμένου δήμου μας. Η δημοκρατική παράταξη στέκεται δίπλα στη κοινωνία, γιατί αυτή η ευθύνη σε θέματα υγείας βρίσκεται στο DNA της.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας

 

Previous ArticleNext Article