Ελασσόνα

Συνεχείς παρεμβάσεις από τον Θανάση Παιδή για τη διατήρηση των Λυκειακών Τάξεων

Με επιμονή συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα ο Θανάσης Παιδής, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους κατοίκους – μαθητές και γονείς – τόσο της Τσαριτσάνης, όσο και των περιοχών της Π.Ε. Λάρισας: Κοιλάδα, Αγιά, Μακρυχώρι, Συκούριο, Πλατύκαμπος, Αρμένιο, όπου προωθείται κατάργηση Τμημάτων Προσανατολισμού στις Λυκειακές Τάξεις, γεγονός που συνιστά κατάφωρη αδικία.

Ο Θανάσης Παιδής ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας – με επιστολή που απέστειλε προς την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη – ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γεώργιο Δοδοντσάκη.

Σήμερα είχε συνάντηση με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, την οποία και συνεχάρη καθώς πρόσφατα ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τους ο Θανάσης Παιδής μετέφερε την έκδηλη ανησυχία των κατοίκων της Τσαριτσάνης για την εξέλιξη που συνιστά υποβάθμιση της ιστορικής Οικονομείου Σχολής, όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις. Παράλληλα, επέρχεται μείζονα ανατροπή στον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους εξαιτίας της απαιτούμενης μετακίνησης σε Λύκειο της Ελασσόνας.

Αντίστοιχα ακριβώς ζητήματα αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε ακόμη έξι περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, όπου οι σχολικές μονάδες αντί να ενισχύονται πρόκειται να αποδυναμωθούν.

Θα πρέπει να καταγραφεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις το αίτημα ώστε να μην καταργηθούν τα Τμήματα Προσανατολισμού, υποστηρίζεται από τους κατά τόπους φορείς.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Σταθερή μας πεποίθηση αποτελεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση που οδηγεί σε καταργήσεις Τμημάτων Προσανατολισμού, στις Λυκειακές Τάξεις, περιοχών της Π.Ε. Λάρισας θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Οφείλει να εξεταστεί με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα που έχει ανακύψει στην Τσαριτσάνη, όπου μια πιθανή εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας απόφασης θα επιφέρει υποβάθμιση της ιστορικής Οικονομείου Σχολής, που αποτελεί επί αιώνες Φάρο Παιδείας και Πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Συνάμα, υπάρχουν επαρκή επιχειρήματα ώστε να διατηρηθούν τα Τμήματα Προσανατολισμού σε Κοιλάδα, Αγιά, Μακρυχώρι, Συκούριο, Πλατύκαμπο, Αρμένιο, όπου οι σχολικές μονάδες θα έπρεπε να ενισχυθούν παρά να υποβαθμιστούν.

Για ακόμη μία φορά ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους τοπικούς φορείς που κινούνται προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση και υπογραμμίζουμε ότι θα μείνουμε ενωμένοι στη διεκδίκηση της βέλτιστης λύσης. Δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε πάντα κοντά στους μαθητές και τους γονείς τους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, όπως και στις τοπικές κοινωνίες που επιζητούν στήριξη των εκπαιδευτικών υποδομών ώστε οι νέοι να έχουν έναν ακόμη κίνητρο παραμονής στον τόπο τους» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article