Ελασσόνα

Συνελήφθησαν 4 για παράνομο κυνήγι στην Ελασσόνα – Μπαλατσός: Συνεχίζεται ο αγώνας για πάταξη της λαθροθηρίας

Ένα ακόμα πετυχημένο χτύπημα στη νυχτερινή λαθροθηρία ήρθε έπειτα από κατάλληλη

αξιοποίηση πληροφοριών, ολονύκτια παρακολούθηση και σωστή συνεργασία των ανθρώπων του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας, του ομοσπονδιακού θηροφύλακα της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Σποράδων Νήσων Δημητρίου Νάκα και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, τους οποίους διέθεσε ο διοικητής κ. Πέτρος Μουταφίδης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου «το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Βοτανοχωρίου Τυρνάβου, η οποία βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση, εισήλθαν δύο οχήματα από τα οποία το ένα στάθμευσε στην αρχή του αγροτικού δρόμου σβήνοντας τα φώτα του και το άλλο συνέχισε να κινείται, ψάχνοντας με χρήση προβολέα στο πεδινό κομμάτι της περιοχής αυτής. Στις 21:05 έπεσε πυροβολισμός από το όχημα το οποίο κινούνταν σε αυτό το κομμάτι. Σύντομα τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και βρέθηκαν πάνω σε αυτά δύο όπλα, πλήθος φυσιγγίων, φορητός προβολέας, vhf, καθώς και το θήραμα της παράνομης πράξη τους. Έπειτα τα 4 άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ελασσόνας για τον σχηματισμό δικογραφίας και βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων που σχετίζονται με την αποτροπή διάδοσης του Covid-19.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Βαγγ. Μπαλατσού «οι τέσσερις λαθροθήρες (τρεις άντρες και μία γυναίκα), δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια. Αμέριστη ήταν και η βοήθεια των αστυνομικών του Α.Τ. Ελασσόνας και του διοικητή κ. Μουταφίδη, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, όπως κι όλο το αστυνομικό σώμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο είναι αρωγός στο έργο που επιτελούμε. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, ως πρωτεργάτης δημιουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Ο αγώνας για την πάταξη της λαθροθηρίας συνεχίζεται και αποφέρει καρπούς με τη συνεργασία όλων των βαθμίδων των Κυνηγητικών Οργανώσεων, αλλά κυρίως με τη στήριξη και τη βοήθεια των συναδέλφων κυνηγών».

Πηγή: eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article