Ελλάδα

Συνελήφθη ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του Μπάμπη

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. H Εισαγγελέας Μεσολογγίου άσκησε στον 50χρονο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη του 50χρονου που προσήχθη την Τετάρτη το βράδυ για συμπληρωματική κατάθεση. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εκδόθηκε και εκτελέστηκε άμεσα ένταλμα σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι για αρκετές ώρες 51χρονος δεν λύγιζε και υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του 31χρονου περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ σήμερα βρέθηκε έξω από το κτίριο και ζητούσε από τον 50χρονο να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις. «Πού είναι ο Μπάμπης;», φωνάζαν η μητέρα, η αδερφή και οι συγγενείς του αγνοούμενου.

Το κρίσιμο κενό της μίας ώρας
Ο κρεοπώλης είχε ισχυριστεί πως τον κάλεσε ο Μπάμπης για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, όμως τελικά διαπιστώθηκε το αντίστροφο. Ο 50χρονος ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν, όπως και έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Στις 18:25 το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη για να ορίσουν την συνάντηση. Στις 20:36 το βράδυ, ο 50χρονος παραλαμβάνει τον Μπάμπη από σημείο κοντά στο σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά.

Τέσσερα λεπτά μετά, στις 20:40 ο Μπάμπης αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στην διασταύρωση των ΤΕΙ και ένα λεπτό αργότερα, το αυτοκίνητο του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας με κατεύθυνση το Ευηνοχώρι.

Σχεδόν μία ώρα μετά στις 21:36, καταγράφεται το όχημα του κρεοπώλη στον ίδιο δρόμο, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι. Για το κενό διάστημα των 50 λεπτών, ο 50χρονος ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τι έκανε.

Γιατί κλήθηκε ξανά για κατάθεση ο 50χρονος
Από ότι φαίνεται, η έρευνα των αστυνομικών κατέληξε στο ότι είχε μαζί του το κινητό, το οποίο, ήταν κλειστό. Όμως κάποια στιγμή φαίνεται πως το άνοιξε εκεί που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Προκύπτει επίσης ότι υπήρχε και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας. Όμως το κινητό δεν εντοπίστηκε, ούτε ο ίδιος ο κρεοπώλης είχε δηλώσει στις Αρχές την ύπαρξή του. Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως στην περιοχή εκπέμπει το επίμαχο 40λεπτο και το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου φίλου του κρεοπώλη. Είναι το νέο πρόσωπο που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών ερευνών.

Οι Αρχές τού πήραν το λάπτοπ και το κινητό για να εξεταστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Ο φίλος του υπόπτου φέρεται να είχε διαγράψει μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη, ο οποίος κάποια στιγμή φέρεται να είχε πει ότι τον πήρε τηλέφωνο για να ψάξουν μαζί τον Μπάμπη.

Πάντως, ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης για την συγκλονιστική υπόθεση, φάνηκε βέβαιος πως μόνο ένα πρόσωπο γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μπάμπης, πιθανότατα θαμμένος. Αναφορικά με τα κίνητρα, ανέφερε πως αν εμπλέκεται μόνο ένα πρόσωπο η εγκληματική ενέργεια έγινε για τα χρήματα, όμως αν υπάρξει εμπλοκή κι άλλου ατόμου, τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

in.gr

Previous ArticleNext Article