Λάρισα

Συνέχιση των δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΓΝΛ για παιδιά και εφήβους με νέα χρηματοδότηση 250.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Περισσότερα από 180 παιδιά και έφηβοι συνεχίζουν να υποστηρίζονται με  υπηρεσίες ψυχικής υγείας με  νέα χρηματοδότηση   ύψους 250.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να υποβάλλει πρόταση  για τη συνέχιση της  λειτουργίας της Δομής Ψυχικής Υγείας   ΓΝΛ, μέχρι το 2025.

«Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και το αποδεικνύει με πράξεις. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε χρηματοδοτικά  τη λειτουργία  της Δομής  Ψυχικής Υγείας  του ΓΝΛ για παιδιά και  εφήβους. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη,  χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις να έχουν πρόσβαση σε  δωρεάν υπηρεσίες  ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί  τη συνέχιση λειτουργίας των δράσεων:

-«Πρόγραμμα ενίσχυσης εξειδικευμένων υπηρεσιών / Ενίσχυση Κινητών Μονάδων για την παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών» έως 22/02/2025  και

-«Υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας μέσω της ενίσχυσης τομεοποιημένων μονάδων Ψυχικής Υγείας»  έως 22/01/2025.

Σκοπός των δράσεων είναι η διάγνωση και θεραπεία, με κύρια έμφαση στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση. Τα προβλήματα  αντιμετωπίζονται ανάλογα είτε με ατομική ψυχοθεραπεία του παιδιού, συμβουλευτική εργασία με τους γονείς, οικογενειακή ψυχοθεραπεία είτε με   φαρμακευτική αγωγή.

Στόχοι είναι: η κατάργηση της ιδρυματικής περίθαλψης,  η ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα και κατ’ οίκον,  η πρόληψη του αποκλεισμού, η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση  και  η κοινωνική ένταξη. Ωφελούμενοι της δράσης είναι παιδιά και έφηβοι που χρειάζονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

 

Previous ArticleNext Article