Ελασσόνα

Συνδυασμός «ΑλλάΖουμε»: Αξιοποιούμε τον Όλυμπο με σχέδιο και ήπιες παρεμβάσεις

Ο συνδυασμός «ΑλλάΖουμε», αναφέρεται σχετικά με την αξιοποίηση του Ολύμπου:

«Ο δήμος Ελασσόνας έχει την τύχη να περιβάλλεται από το μυθικό Βουνό των Θεών, τον Όλυμπο. Είναι αλήθεια πως ακούστηκαν πολλά και μεγαλόπνοα σχέδια για την αξιοποίηση του, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε πως η περιοχή είναι σε καθεστώς Natura και οι παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιήσουμε είναι συγκεκριμένες και έχουν αυστηρούς περιορισμούς.

Όταν εμείς διοικούσαμε τον δήμο καταφέραμε και κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του. Προχωρήσαμε και καθορίσαμε τις ζώνες ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στην προστατευόμενη περιοχή. Δηλαδή ορίστηκε που μπορούμε να κάνουμε ήπια οικιστική ανάπτυξη και παρεμβάσεις στον  Όλυμπο. Βέβαια τέσσερα χρόνια τώρα ο απερχόμενος δήμαρχος, μάλλον… εκοιμήθη στον θρόνο του Δία και δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Εμείς έχουμε σχέδιο και θα το κάνουμε πράξη. Αξιοποιούμε το γεωγραφικό μας πλεονέκτημα τονΌλυμπο. Με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης της περιοχής, που περιλαμβάνει την κατασκευή ορειβατικού καταφύγιου με υποδομές για μηχανοκίνητο αθλητισμό, ορειβασία κλπ., ανάδειξη ορειβατικών μονοπατιών υποστηριζόμενο από την αντιδημαρχία ή επιστημονικό συνεργάτη.

Το είπαμε και θα το κάνουμε πράξη».

 

Previous ArticleNext Article