Ελασσόνα

Με λαμπρότητα γιόρασε η Ελασσόνα την 111η επέτειο της 6ης Οκτωβρίου (φωτο-video)

Με λαμπρότητα και ηλιόλουστο καιρό εορτάστηκε σήμερα στην Ελασσόνα η 111η επέτειος για την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας από τον τουρκικό ζυγό.

Στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου εψάλη επίσημη δοξολογία Xοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, ενώ στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθηντή του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελασσόνας – εκπαιδευτικό Δημήτρη Μπουζούκη , κατάθεση στεφάνων και τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού  σιγή στη μνήμη των πεσόντων νεκρών.

Αμέσως μετά ακολούθησε παρέλαση  στην παραποτάμια οδό Μητροπολίτου Ιακώβου, με μαθητές και συλλόγους της περιοχής.

Τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 6ης Οκτωβρίου τίμησαν με την παραουσία τους:  ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος,  και Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο  δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Μπαλούκας, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αντιπύραρχος κ.Νικόλαος Μητσογιάννης, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας  Ελευθέριος Μουλτσιάς, η προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Ζωή Φτίκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Καρανίκας, Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Γιάννης Δραγατσίκης, Κώστας Πασχόπουλος, Γιώργος Κυριλλίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Έξαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης – Αλέξανδρος Μουλτσιάς, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τ.Α. ΑΕΝΟΛ Α.Ε. Λευτέρης Φουρκιώτης, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, διευθυντές υπηρεσιών από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Γιώργος Γιαννούλας, ο συντονιστής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας Βασ. Ζωγράφος, ο συντονιστής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Νίκος Μπίκιας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, κ.ά.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε video:

Previous ArticleNext Article