Λάρισα

ΣυνάντησηΚέλλα–Δένδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «Είμαστε στο πλευρό των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Συνάντηση με τονΥπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδιαείχεο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Πεντάγωνο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού  εξήρε το σπουδαίο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και τόνισε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας στους υπηρετούντες σε αυτές,  μετέφερε στον κ.Δένδιατην εύλογη ανησυχία των υπηρετούντων στις μονάδες του Στεφανοβικείου,όπως το 1ο ΤΥΑΔ, το 1ο ΤΕΑΣ, το 1ο και 2ο ΤΕΕΠ και το 17 ΛΔΒ σχετικά με το τι «μέλλει γενέσθαι» μετά από τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις εγκαταστάσεις,  από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, που έπληξαν την περιοχή. Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι εξετάζεται η μεταφορά των μονάδων, σε συνεργασία με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικέςαποφάσεις.

Ο Προέδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε, ακόμα, στο ζήτημα της μοριοδότησης των ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης), που συμπλήρωσαν δυο τριετίες και αποχώρησαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων στα τέλη Μαΐου.

Τέλος, οι δύο άνδρεςσυζήτησαν για τιςτραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις απόλυτα καταδικαστέες τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ότι καταδικάζει με σαφήνεια την επίθεση της Χαμάς. Οι δύο πολιτικοί εξέφρασαν την αγωνία τουςγια τις ζωές των αμάχων, που τόσο άδικα χάνονται, καθώς και για την ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση που διαφαίνεται ότι θα προκληθεί στις γύρω περιοχές, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο, ο κ. Κέλλας  δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον φίλο, Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για ζητήματα που αφορούν τους υπηρετούντες τις ένοπλες δυνάμεις, στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, καθώς και για θέματα που άπτονται της εθνικής μας άμυνας. Ο Υπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά βρίσκονται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, τα άξια στελέχη των οποίων μάχονται καθημερινά για την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

Previous ArticleNext Article