Λάρισα

Συνάντηση Κέλλα- Μικροβιολόγων με Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ «Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του clawback στα διαγνωστικά κέντρα»

Συνάντηση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ με την Διοικήτρια, κυρία Θεανώ Καρποδίνη είχε ο  Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας,  μαζί με την Πρόεδρο και τον Ταμία της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων Λάρισας, κ.κ. Σουλτούκη και Ράπτη.

Κατά τη συζήτηση, ετέθη εκτενώς επί τάπητος το θέμα του clawback, που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας το 46% και έχει οδηγήσει σε κατάρρευση  τα διαγνωστικά κέντρα, φέρνοντας σε δεινή οικονομική θέση τους εργαστηριακούς ιατρούς.

Το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων Λάρισας πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα ελέγχου της υπερσυνταγογράφησης, μέσω της εφαρμογής διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Η κα. Καρποδίνη δεσμεύτηκε να εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις που ετέθησαν υπόψη της και ανανέωσε το ραντεβού της με τον Λαρισαίο πολιτικό και τους εκπροσώπους του Προεδρείου της Ένωσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Κατά την αποχώρησή του από τον ΕΟΠΥΥ, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Συζητήσαμε με την κα. Δοικήτρια για πάγια ζητήματα, που αντιμετωπίζουν τα διαγνωστικά εργαστήρια και, ιδίως, για το μείζον θέμα του clawback. Ευχαριστώ θερμά την κυρία Καρποδίνη για την άμεση ανταπόκρισή της στην πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης, αλλά και για την θετική της στάση απέναντι στα ζητήματα, που συζητήθηκαν.  Θα παραμείνουμε σε επικοινωνία, μέχρι τα διαγνωστικά εργαστήρια της Λάρισας, αλλά και όλης της Χώρας να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οικονομικά».

Previous ArticleNext Article