Λάρισα

Συνάντηση Κέλλα – Αγοραστού: Επί τάπητος μεγάλα οδικά έργα και πρωτογενής τομέας

«Με τον Κώστα Αγοραστό βρισκόμαστε σε διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία. Στη συνάντησή μας, ενημερώθηκα για το σημαντικό και πολύπλευρο έργο, που παράγει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο νομό Λάρισας. Στέκομαι αρωγός, με την κοινοβουλευτική δράση και τις παρεμβάσεις μου, στην ανάπτυξη και ανάδειξη του νομού μας σε σύγχρονο κέντρο παραγωγής και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πόλο».

Αυτά δήλωσε, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον κ. Κέλλα για τη συνδρομή του, στην προώθηση και επίλυση ζητημάτων, που σχετίζονται με την ανάπτυξη του νομού και την στήριξή του στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, ενώ τον ενημέρωσε για τα έργα και τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για τις βασικές προτεραιότητες του 2023.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε, για τα μεγάλα οδικά έργα εθνικής εμβέλειας, που αναβαθμίζουν τον στρατηγικό ρόλο της Θεσσαλίας, όπως ο δρόμος Λάρισα – Φάρσαλα, για τον οποίο η Περιφέρεια “τρέχει” τις μελέτες και πρέπει να ακολουθήσει η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ζητήθηκε, μάλιστα, η συνδρομή του κ. Κέλλα, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδική αναφορά έγινε, στην αναγκαιότητα της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα, που θα δώσει νέα πνοή και προοπτική στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και στα μεγάλα αντιπλημμυρικά – αρδευτικά – υδρευτικά έργα (φράγμα Σκοπιάς, Αγιονερίου Ελασσόνας, κ.α.), που έχουν σημαντικό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο.

Αναφορικά με το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, για το οποίο είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω ΕΣΠΑ, τονίστηκε ότι “για πρώτη φορά υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του”.

Οι δυο άνδρες, συζήτησαν αναλυτικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων ενίσχυσης των παραγωγών, το εισόδημα των οποίων έχει πληγεί από εξωγενείς παράγοντες το 2022, την καλύτερη αξιοποίηση για τον θεσσαλικό κάμπο της νέας ΚΑΠ και του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και την ένταξη σε αυτό καινούριου προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης, εφόσον δεν είναι εφικτή η παράταση του υπάρχοντος, πενταετούς διάρκειας, για έναν χρόνο.

Ο κ. Κέλλας ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την αναλυτική ενημέρωση, δηλώνοντας:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τα έργα που είναι ενταγμένα και χωροθετημένα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και του ΠΑΑ. Γίνεται σοβαρή δουλειά από την αιρετή Περιφέρεια, την οποία οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε. Σε ότι με αφορά, θα συνεχίσω να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάδειξή του νομού μας σε πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας».

 

 

Previous ArticleNext Article