Ελασσόνα

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Ελασσόνας: Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκβιασμού των μαθητών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Ελασσόνας, με απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από το διοικητικό του συμβούλιο, καταδικάζει την πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Λυκείου που φακελώνει τους μαθητές,  χωρίζοντάς τους σε αυτούς που θέλουν κατάληψη και δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση παίρνοντας απουσία και σε εκείνους που δεν θέλουν κατάληψη και μπορούν να συμμετέχουν. Η διεύθυνση εναρμονίζεται με την επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έστω  και με εκβιασμό, αποφεύγοντας το διάλογο, αδιαφορώντας για τα δίκαια αιτήματα γονιών – μαθητών. Πρωτοτύπησε μάλιστα, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο ζήλο, με την καινοφανή για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα ανάρτηση πλατφόρμας ηλεκτρονικού φακελώματος, ξεχνώντας ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στο διαδίκτυο, ούτε ηλεκτρονικά μέσα να παρακολουθήσουν το πόνημά του. Ξεχνά ότι η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της για δωρεάν τάμπλετ και διαδίκτυο για όλους.

Επίσης ομόφωνα καταγγέλλουμε την διγλωσσία, την υποκρισία, τα ψεύδη και την προσπάθεια να σύρει τον σύλλογο σε τακτικισμούς, μιας διεύθυνσης που κατά την διάρκεια της κατάληψης δεν τίμησε το εκπαιδευτικό της λειτούργημα, προβαίνοντας σε λόγια και πράξεις για τις οποίες, τουλάχιστον, δεν θα πρέπει να καυχιέται ο υπέρμαχος της νομιμότητας Διευθυντής του σχολείου και εξηγούμε:

Σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του σχολείου αναφέρει:

«Το σχολείο πριν την κατάληψη ήταν σε άριστη κατάσταση», την ώρα που στον αγιασμό ακόμη, ενημέρωνε τον πρόεδρο του Συλλόγου ότι  στις προθέσεις του ήταν να μην ανοίξει το σχολείο γιατί υπήρχαν ζητήματα καθαριότητας, υλικοτεχνικής υποδομής και ασφάλειας.

Αναφέρει ότι «έχει λίστα με τους καταληψίες», εκβιάζοντας γονείς και μαθητές ότι αυτοί θα αναλάβουν το κόστος αποκατάστασης  των ζημιών, σε ένα σχολείο που ο ίδιος θεωρούσε πως δεν έπρεπε να ανοίξει.

Αναφέρει ότι «οι μαθητές επιστρέφοντας από την επίσκεψή τους στον Δήμαρχο δήλωσαν ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του» ενώ η αλήθεια είναι ότι πήραν χρονοδιαγράμματα για τα θέματα που αφορούν στο Δήμο και για τα θέματα που δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος, τους παρέπεμψε στην Δ/νση  Δ/μιας.

Αναφέρει ότι την «Την Παρασκευή, παρά την προτροπή του συλλόγου των εκπαιδευτικών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του διευθυντή να λήξουν την κατάληψη οι μαθητές αρνήθηκαν λέγοντας ότι θα το παραδώσουν όπως το παρέλαβαν». Τον ενημερώνουμε λοιπόν με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.  ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τιμώντας το καταστατικό και τα όργανα του (που καθορίζουν το ρόλο του), ποτέ δεν τάχθηκε υπέρ ή κατά της κατάληψης.

Λέει: «Αγαπητοί γονείς, εμείς ως εκπαιδευτικοί , τους προτρέπουμε να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ , κανένας δεν ακολουθεί τις προτροπές μας. Όσο είναι μπροστά μας και συζητούμε , κρατάνε αποστάσεις και φορούν μάσκα. Μετά την απομάκρυνσής τους  ξεχνάνε κάθε μέτρο προστασίας». Του λέμε πως καλό θα ήταν να παραδειγματιστεί από την υπευθυνότητα των μαθητών, σταματώντας τη συκοφαντία. Όλο αυτό το διάστημα σε πείσμα των εκβιασμών-συκοφαντιών,  οι μαθητές απέδειξαν πως δεν θα είναι χαμένη γενιά. Πως γνωρίζουν τον τρόπο να διεκδικούν δίκαια αιτήματα.

Τέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, για το θέμα τον υπεράριθμων στα τμήματα, κατηγόρησε τους γονείς ότι αυτοί ευθύνονται που καθυστέρησαν να γράψουν τα παιδιά τους και έτσι δεν δόθηκαν έγκαιρα τα ακριβή στοιχεία στην Δ/νση  Δ/μιας, αναφέροντας βεβαίως πως η πλατφόρμα εγγραφής, κάποια στιγμή έπεσε!!!

Ο Σύλλογος εκφράζει την απογοήτευσή του, καταδικάζοντας τέτοιες πρακτικές, ετοιμάζοντας τις επόμενες κινήσεις του στην κατεύθυνσης της προστασίας της υγείας και του δικαιώματος στην εκπαίδευση όλων των μαθητών,  χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Previous ArticleNext Article