Ελασσόνα

ΚΚΕ Ελασσόνας: Η προσπάθεια τρομοκρατίας δε θα περάσει! Οι μαθητές δεν εκφοβίζονται!

Καταγγέλλουμε στο λαό και τη νεολαία της Ελασσόνας την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που προσπαθεί να επιβάλλει ο διευθυντής του ΓΕΛ Ελασσόνας μέσω της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση καλεί κάθε μαθητή να ψηφίσει επώνυμα κατά της κατάληψης, διότι αν ψηφίσει υπέρ ή δεν το συμπληρώσει καθόλου θα αποκλειστεί από την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και σε περίπτωση συνέχισης της κατάληψης θα πάρει τις ανάλογες απουσίες. Σαν να μην έφτανε αυτό, αναφέρει ως επιχείρημα για τη λήξη της κατάληψης ενδεχόμενες καταστροφές που μπορεί να προκύψουν, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό στο συγκεκριμένο σχολείο!

Ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου χρησιμοποιώντας τις «παιδαγωγικές μεθόδους» της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού και του φακελώματος, ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση και με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, στην προσπάθεια του να χτυπήσει την ενότητα των αγώνων των μαθητών που σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο ΓΕΛ Ελάσσονας, κινητοποιούνται, διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με δίκαια αιτήματα, όπως για λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, για συχνό καθαρισμό των αιθουσών, τονίζοντας ότι η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Την ίδια στιγμή το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ, έχει πάρει ήδη απόφαση ότι δε θα κάνει τον χαφιέ της Κεραμέως μέσα στα σχολεία, βάζοντας τον έναν μαθητή απέναντι στον άλλο. Η προσπάθεια του διευθυντή όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με πρωτοτυπία και καινοτομία, όπως προσπάθησε να την παρουσιάσει, αλλά αντίθετα είναι βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και δυστυχώς παραπέμπει σε άλλες εποχές. Θα ήταν πολύ πιο ουσιώδες, την «ανησυχία» του για τη συνέχιση της κατάληψης να την έδειχνε όταν οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία τη στιγμή που είναι 28 μαθητές μέσα στην τάξη, όταν το κενό γίνεται εκπαιδευτική ώρα με τις ελλείψεις που υπάρχουν, γιατί το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για τις σημερινές συνθήκες.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφοβίσει τους αγώνες των μαθητών έχει ήδη πέσει στο κενό. Αντί η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα των μαθητών για να συνεχιστεί με ασφάλεια και προστασία η σχολική χρονιά, επιστρατεύει αποτυχημένα τη λασπολογία, τη δυσφήμιση και το φόβο για να επιτεθεί στους μαθητές. Οι πρόσφατοι χαρακτηρισμοί από υπουργούς, βουλευτές και δημοσιογράφους-παπαγάλους για αγωνιστές μαθητές είναι απαράδεκτες και φαίνεται ότι μάλλον αντιπροσωπεύουν τους ίδιους. Η ευθύνη για την προστασία των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών δεν είναι ατομική, αλλά βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει, καθώς και οι συνέπειες που θα προκληθούν αν δεν παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της περιοχής μας να προβληματιστούν για αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουν:

  • Να μην περάσει η τρομοκρατία στα σχολεία. Να κατέβει άμεσα η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης από την ιστοσελίδα του ΓΕΛ Ελασσόνας. Οι μαθητές είναι αυτοί θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
  • Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να χτυπήσει την ενότητα των μαθητών.
  • Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των μαθητών με ευθύνη του υπουργείου για να συνεχιστεί η σχολική χρονιά. Δε θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με τη μόρφωση και την υγεία μας.
  • Όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι φορείς της περιοχής μας να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της μαθητικής κοινότητας.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

Previous ArticleNext Article