Ελασσόνα

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας από το μπουρίνι στην Τσαριτσάνη – Τεράστιες καταστροφές (ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο FB o Βαγγέλης Σαπουνάς που είναι περιγραφικότατος, καταστράφηκαν περιούσιες στην Τσαριτσάνη, μετά την κακοκαιρία.
Δείτε όσα καταγράφει:
Πέμπτη 12 Αυγούστου και ξυπνήσαμε σήμερα εδώ στην Τσαριτσάνη ύστερα από το χθεσινό Ισχυρό μπουρίνι που έπληξε το χωριό μας.κσιβειδαμε τις ζημιές που σημειώθηκαν από το μπουρίνι το οποίο έπληξε χθες το βράδυ την Τσαριτσάνη γύρω στις 9,15′ και συνοδευόταν από θυελλώδεις ανέμους και μια ισχυρή βροχή που ευτυχώς κράτησε λίγο .
Ο ισχυρός αέρας προκάλεσε αρκετές καταστροφές , εδώ στην Τσαριτσάνη όπου έπεσαν δένδρα , έσπασαν κλαδιά από τον πλάτανο του χωριού μας και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και ούτε τραυματισμούς.
Ο τοίχος της ανατολικής πλευράς του γηπέδου έπεσε και ο δρόμος ήταν κλειστός. Επεσαν αρκετά δένδρα και κλαδιά και σημειώθηκαν αρκετές καταστροφές.
Σήμερα που γύρισα σε αρκετά σημεία του χωριού μας είδα τις ζημιές που έγιναν και καταστράφηκαν περιουσίες. Καλαμπόκια έπεσαν θερμοκήπια εξαφανίστηκαν, το νέο κτήμα με αχλαδιές του φίλου μας Βαγγέλη Καραμήτσιου έπαθε μεγάλη καταστροφή. Όπως άκουσα από ανθρώπους που γνωρίζουν πρέπει να έχει πάνω από πενήντα χιλιάδες ευρώ ζημιά.
Επισκέφτηκα και το κοιμητήριο του χωριού μας και είδα πως έγιναν αρκετές ζημιές στους τάφους των κεκοιμημένων μας ανθρώπων. Έσπασαν αρκετά μάρμαρα από τους τάφους..
Το ποτάμι της Τσαριτσάνης έφερε λίγο νερό και η ατμόσφαιρα μύρισε το άρωμα της βροχής που έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας
αναδύεται το γνώριμο, γήινο άρωμα της βροχής.
Πάντως και στην Τσαριτσάνη μας έριξε λίγο χαλάζι μικρής έντασης και η βροχή ενώ φαινόταν πως θα ήταν έντονη και ισχυρή κατέληξε να μετατραπεί ήπιας έντασης και σε λίγη ώρα σταμάτησε και ηρέμησε και ο ισχυρός αέρας. Ήταν ένα καταστρεπτικό μπουρίνι που αν κρατούσε αρκετή ώρα θα μας έκανε περισσότερες καταστροφές.
Όπως είδα χρειάζεται να επέμβη η πολιτεία να εκτιμήσει τις καταστροφές και να αποζημιώσει τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές.
Δειτε τις φωτογραφίες:
Previous ArticleNext Article