Ελασσόνα

Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων ο νομός Λάρισας – Συγκεντρώσεις σε κόμβους αποφάσισε η Ελασσόνα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού Λάρισας με στόχο συντονισμένες κινητοποιήσεις με αφετηρία την έξοδο των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων στις πλατείες των χωριών την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ενώ την σκυτάλη από τους συναδέλφους τους του Τυρνάβου πήραν οι Ελασσονίτες, που αποφάσισαν συγκεντρώσεις σε βασικούς κόμβους της επαρχίας Ελασσόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της LP οι αγροκτηνοτρόφοι της Ελασσόνας μετρώντας τις δυνάμεις τους θα προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις με τρακτέρ στις διασταυρώσεις της Δολίχης και της Καλλιθέας με την ε.ο Λάρισας – Κατερίνης, ενώ ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Χάνι Χατζηγώγου και στη διασταύρωση με την ε.ο Λάρισας – Κοζάνης, όπως και σε κόμβο της Τσαριτσάνης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συντονίζουν τη δράση τους με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και απαντούν στη διαρκή μείωση του εισοδήματος, λόγω των χαμηλών τιμών και του υπέρογκου κόστους παραγωγής, με συγκεντρώσεις και όχι αποκλεισμούς των δρόμων. Παράλληλα θέτουν και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν την Ελασσόνα όπως οι αποζημιώσεις για αμύγδαλα και καρύδια, το ζήτημα της απόδοσης του ΦΠΑ, αλλά και τις χαρακτηριστικές καθυστερήσεις που αφορούν στις εκτιμήσεις για τις χαλαζοπτώσεις του περασμένου έτους, που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Εξάλλου σχετικές αποφάσεις για συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις αναμένεται να πάρουν σήμερα Πέμπτη και οι αγρότες των Φαρσάλων, που συνεδριάζουν στην αίθουσα του ΤΟΕΒ (18.00), ενώ σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο θα γίνει και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στην Αγιά

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article