Ελασσόνα

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο ο Νίκος Ευαγγέλου

Με κεντρικό σύνθημα Ισχυρή Αυτοδιοίκηση-Καλύτερη Ελλάδα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες σύνεδροι, χιλιάδες αυτοδιοικητικοί από όλους τους Δήμους της χώρας, σημειώνει στην δήλωση του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ελασσόνας , κ. Νίκος Ευαγγέλου.

Κοινή πεποίθηση όλων των αιρετών είναι ότι το φετινό συνέδριο διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία και υπό το βάρος σημαντικών γεγονότων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων όπως: ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού.

Όλα αυτά τα γεγονότα δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτει ο κ. Ευαγγέλου.

Μετά από μια δεκαετία κατακόρυφης μείωσης των πόρων της, την τριετία 2020-2022 άρχισε σταδιακά η αντίστροφη πορεία και οι πόροι αυξήθηκαν κατά 31%, σε σχέση με την περίοδο 2017-2019, ήτοι από 5,3 δις ευρώ περίπου ανήλθαν στα 6,95 δις ευρώ.

Παράλληλα εκταμιεύτηκαν από το ΥΠΕΣ 1,2 δις ευρώ ως λοιπές και έκτακτες επιχορηγήσεις για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, ενώ  συμπλήρωσε ότι «για το 2023 ξεκινάμε με +120 εκ., αυτά που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ.

Ο αγώνας για διεκδικήσεις δεν σταματά εδώ, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση που σηκώνει μεγάλο βάρος στις πλάτες της , θα πρέπει να έχει και την ανάλογη χρηματοδότηση προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες  και τα προβλήματα των δημοτών.

Previous ArticleNext Article