Ελλάδα

Έμεινε επτά μήνες σε κώμα 50χρονος Βολιώτης ντελιβεράς μετά από τροχαίο ατύχημα

Στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του Βόλου πάλεψε για την ζωή του 50χρονος, ο οποίος παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση για 7 ολόκληρους μήνες μετά από τροχαίο, ενώ χρειάστηκε να συνεχίσει την αποθεραπεία του για περισσότερο από ένα χρόνο μετά.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο άτυχος άνδρας περιέγραψε τις συνθήκες του ατυχήματος καθώς και τις σοβαρές επιπτώσεις που έφερε η πρόσκρουση στην υγεία του.

Όπως εξήγησε, αργά το βράδυ στις 9/10/18, εκείνος εργαζόταν ως διανομέας και οδηγούσε το μηχανάκι του επί της οδού Γιάννη Δήμου, όταν στην διασταύρωση της Κασσαβέτη συγκρούστηκε με μηχανάκι 27χρονης γυναίκας, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει με σφοδρότητα στην άσφαλτο. Η πρόσκρουση του προκάλεσε σοβαρότατα τραύματα κυρίως στο κεφάλι αλλά και στα άκρα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την φρικιαστική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

Γεγονός είναι πως εκείνη την ώρα οι φωτεινοί σηματοδότες ήταν σε λειτουργία παλλόμενου κίτρινου φωτός και οι οδηγοί έπρεπε να δώσουν προτεραιότητα με βάση την ανάλογη σήμανση: συγκεκριμένα το σήμα STOP επί της Κασσαβέτη έπρεπε να υποχρεώσει την 27χρονη να ακινητοποιήσει το μηχανάκι της πριν διασχίσει την διασταύρωση.

Στην απολογία της η νεαρή γυναίκα παραδέχτηκε πως είχε μερίδιο ευθύνης για το ατύχημα αλλά ισχυρίστηκε πως είχε ελέγξει καλά την συμβολή των οδών, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε επικοινωνήσει προσωπικά με τον 50χρονο μετά το ατύχημα επειδή, όπως είπε αρχικά, ήταν σε κατάσταση σοκ. Μετά από ερώτηση της έδρας όμως παραδέχτηκε πως ο πραγματικός λόγος ήταν ότι φοβόταν την αντίδραση του άτυχου άντρα.

Η μόνη επικοινωνία που υπήρξε έγινε μέσω της ασφαλιστικής της εταιρίας, μέσω της οποίας ο 50χρονος αποζημιώθηκε με 60.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 27χρονη για σωματική βλάβη από αμέλεια και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

thenewspaper.gr

Previous ArticleNext Article