Λάρισα

Στο Καλοχώρι, με παγετόπληκτους παραγωγούς, ο Κέλλας

Στο πλευρό των παραγωγών του Δήμου Τεμπών, οι καλλιέργειες των οποίων χτυπήθηκαν από τον προχθεσινό παγετό, όταν ο υδράργυρος έπεσε και μέχρι -4 βαθμούς Κελσίου, βρέθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας,Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των παραγωγών αμυγδάλου και πυρηνόκαρπων, συνοδεία του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη,  του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Λάρισας Σπύρου Σπυροπούλου και των προέδρων των Τ.Κ Συκουρίου, Μιχάλη Γκουντή και Καλοχωρίου, Γιώργου Σαΐτη, βρέθηκε στο Καλοχώρι, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της ζημιάς από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το τελευταίο διήμερο, στα δέντρα της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχη ενημέρωση για καταστροφές από τον παγετό, είχε ο κ. Κέλλας και από παραγωγούς άλλων περιοχών του νομού, όπως το Ελευθέριο του Δήμου Κιλελέρ, το Καστρί του Δήμου Αγιάς, το Σαραντάπορο και το Δομένικο του Δήμου Ελασσόνας κ.α.

Ο κ. Κέλλας ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Σπυρόπουλο για αντίστοιχες ζημιές, που σημειώθηκαν σε όλο το νομό Λάρισας καθώς και για την έναρξη των διαδικασιών, για τις αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.

Εξέφρασε, μάλιστα, τη λύπη του “που για μία ακόμη χρονιά, δενδρώδεις καλλιέργειες και ιδιαίτερα το αμύγδαλο στην περιοχή των Τεμπών, χτυπήθηκαν μήνα Μάρτιο από τον παγετό, όταν τα δέντρα βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία κι έχουν γίνει αρκετά καλλιεργητικά έξοδα,που επιβάρυναν τον αγροτικό προϋπολογισμό”, ενώ τόνισε, την αναγκαιότητα έγκαιρης και γενναίας αποζημίωσης των παγετόπληκτων παραγωγών του νομού.

 

Previous ArticleNext Article