Ελασσόνα

Σε Δαμάσι και Μεσοχώρι ο Στέλιος Πέτσας – Ανακοίνωσε μέτρα στήριξης (φώτο)

Την πληττόμενη περιοχή της Ποταμιάς επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 3ης και 4ης Μαρτίου στο Μεσοχώρι.

Τον υπουργό υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας και τον ενημέρωσε για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, με τις εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, τόσο στην κοινότητα Μεσοχωρίου, όσο και στις κοινότητες  Βλαχογιαννίου, Πραιτωρίου, Μαγούλας, Δομενίκου, Αμουρίου, Παλαιοκάστρου και στα Αμπέλια.

Ο κ. Πέτσας αφού διαπίστωσε την κρισιμότητα της κατάστασης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, είναι δίπλα στους κατοίκους και θα φροντίσει το συντομότερο όταν  διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι, να διαθέσει οικίσκους, για τη στέγαση των κατοίκων, την αποκατάσταση των υποδομών, οι οποίες έχουν υποστεί καταστροφές όπως σχολεία και άλλα κτίρια.

Έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό των 300.000€ για την άμεση ενίσχυση των οικογενειών που έμειναν χωρίς Α’ κατοικία και τη Δευτέρα θα πιστωθούν τα χρήματα στο Δήμο Ελασσόνας ώστε άμεσα να διατεθούν στους δικαιούχους, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θα ακολουθήσει οικονομική ενίσχυση τόσο για την αποζημίωση των οικοσυσκευών, όσο και  την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω  τον υπουργό κ. Πέτσα για την επίσκεψη, θέλω να επισημάνω το μέγεθος της καταστροφής για ακόμα μια φορά, καθώς μιλάμε για τουλάχιστον 10 κοινότητες σε πρώτη φάση και εκτεταμένες ζημιές σχεδόν σε όλα τα κτίρια και τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ποταμιάς και της Ελασσόνας, όπου γίνονται έλεγχοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε δίπλα σε όλους τους κατοίκους με ότι μέσο διαθέτουμε σαν δήμος, αλλά χρειάζεται να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα λύση για τη στέγαση των κατοίκων».

\

Previous ArticleNext Article