Λάρισα

Στο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι ο Καπετάνος

Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια για το 40ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος.

Εκεί όπου πάνω από 6.000 Σαρακατσαναίοι απ’ όλη τη χώρα έδωσαν το παρόν, μετά από δύο χρόνια μη διεξαγωγής λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Σε δήλωσή του ο κ. Καπετάνος τόνισε πως «ως Σαρακατσάνος νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή, δίνοντας το παρών στο Αντάμωμα, ένα θεσμό ανεκτίμητης αξίας για την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας. Σε μία εποχή όπου τα πάντα τελούν υπό αμφισβήτηση, όπου αξίες και ιδανικά αλλοτριώνονται στο βωμό του εφήμερου και του επίπλαστα προοδευτικού, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από δεκάδες φορείς που εργάζονται για την διαιώνιση της ιστορίας μας, ως φυλές, ως τόποι, επιτελούν μεγίστη εθνική αποστολή.

Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους Συλλόγους απ’ όλη τη χώρα, στους χορευτές και φυσικά στους χιλιάδες που βρέθηκαν στα Περτουλιώτικα λιβάδια, υπενθυμίζοντας πως η πολιτιστική μας κληρονομία ήταν, είναι και θα παραμείνει, άσβεστη φλόγα και πυξίδα για το μέλλον».

Previous ArticleNext Article