Ελασσόνα

Στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ελασσόνας η Υφ. Παιδείας Ζέτα Μακρή (φώτο-video)

Στο πλαίσιο της περιοδείας της σε σχολικές μονάδες που επλήγησαν από το σεισμό η Υφυπουργός Παιδείας  Ζέτα Μακρή, επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό σχολείο Ελασσόνας, παρουσία της βουλευτή της Ν.Δ. Στέλλας Μπίζιου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριου Μαντζιώκα, του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα και του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καρανίκα.

“Την ώρα που χτύπησε ο εγκέλαδος οι μαθητές του σχολείου ήταν στις τάξεις τους  και απομακρύνθηκαν με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να πάρουν τις σχολικές τους τσάντες”, τόνισε σε όλους η διευθύντρια της σχολικής μονάδας Λαμπρινή Αλεξίου, παρουσιάζοντας παράλληλα τα προβλήματα που προκάλεσε ο εγκέλαδος. Επίσης  συμπλήρωσε πως η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων να ελέγχεται κάθε χρόνο, οτί το κτίριο πρέπει να επισκευαστεί όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί οι συνθήκες μετάβασης των μαθητών στο 2ο Δημοτικό είναι δύσκολη λόγω covid.

Σε δηλώσεις της, η κ. Μακρή τόνισε ότι διαπίστωσε το μέγεθος των ζημιών, θέλησε να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα που δείξανε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης  και προστατευσαν τα παιδιά μας, συμπλήρωσε πως  δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στο σχολεία που εισηγήθηκαν οι Δήμαρχοι και οι Διευθυντές των μονάδων και ότι εχει ενταχθεί από τη νέα σχολική χρονιά το μαθημα της πρόληψης και της προστασίας απο τις φυσικές καταστροφές.

Δείτε φωτογραφίες και video:

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article