Ελασσόνα

Σε σχολεία της Ελασσόνας και του Βλαχογιαννίου η Ζέτα Μακρή (φωτο)

Συνεχίζεται η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας κ. Μακρή στα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας.
Την κ. Μακρή συνοδεύει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και η Βουλευτής του Νομού Λάρισας κ. Μπίζιου.
Ο δήμαρχος κ. Γάτσας τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Ελασσόνας και του Βλαχογιαννίου μετά το σεισμό της 3ης και 4ης Μαρτίου και τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν μηχανικοί του οργανισμού Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Επαλ Ελασσόνας, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελασσόνας και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.
Όπως έχει διευκρινιστεί από τους υπεύθυνους θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλα τα σχολεία του δήμου, ώστε με ασφάλεια να επιστρέψουν σ’ αυτά μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Στο σεισμόπληκτο Βλαχογιάννι επισκεφτηκε το χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί οι σκηνές για τη διαμονή των σεισμόπληκτων κατοίκων της κοινότητας και να επιθεωρήσει το κατεστραμμένο από το σεισμό Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου, στο οποίο φοιτούν πάνω από 70 μαθητές.
Η κ. Μακρή δήλωση μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ τόσο ουσιαστικά όσο και συμβολικά για να δείξουμε την συμπαράσταση μας στους κατοίκους και να δηλώσω ότι θα μεταφέρω στην Υπουργό και στο αρμόδιο Υπουργείο όλα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, για την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων στην περιοχή».
Previous ArticleNext Article