Λάρισα

Στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας Κέλλας: Η Λάρισα στέλνει μήνυμα ειρήνης, για ένα καλύτερο μέλλον

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, υποδεχτήκαμε στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, το κορυφαίο σύμβολο ειρήνης, ελπίδας,συνεργασίας, συμφιλίωσης κι αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, την Ολυμπιακή Φλόγα. Το οικουμενικό σύμβολο του Ολυμπισμού, του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, αλλά και των πανανθρώπινων αξιών, ξεκίνησε το ταξίδι του για το Παρίσι. Αποτελεί ύψιστη τιμή για την πόλη μας, η συμπερίληψή της σε αυτή τη μοναδική διαδρομή, με τους δικούς της συμβολισμούς, αναδεικνύοντας  την μακραίωνη ιστορία, τον  πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, όπου έδωσε το παρών στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσίασαν, τόνισε:

«Για εμάς, τους Έλληνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, με τη Φλόγα, να αποτελεί φόρο τιμής προς τους προγόνους μας, καθώς και παγκόσμια αναγνώριση για την πολύτιμη προσφορά της Αρχαίας Ελλάδας στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Όπως, άλλωστε, είχε πει και ο Πιερ Ντε Κουμπερντέν, ο ιδρυτής και “πατέρας”των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, “η Φλόγα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του αρχαίου με τον σύγχρονο κόσμο”.

Εύχομαι ολόψυχα, μέσα στο ασταθές κι επισφαλές παγκόσμιο περιβάλλον, το ταξίδι της Φλόγας να μεταφέρει μήνυμα ειρήνης, υπενθυμίζοντας τον κοινό μας προορισμό: Να λειτουργούμε και να εργαζόμαστε για ένα μέλλον ειρηνικό,με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και διαρκώς καλύτερο».

Previous ArticleNext Article