Ελασσόνα

Γενικό Λύκειο Δομενίκου: Πρόγραμμα «Δίκτυο Σχολείων» στην επαρχία Ελασσόνα (ΦΩΤΟ).

Το Λύκειο Δομενίκου πρόσφερε μια αξέχαστη εμπειρία στους μαθητές με το πρόγραμμα “Δίκτυο Σχολείων”, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων που συνδέει λύκεια από διάφορα μέρη της επαρχίας Ελασσόνας. Την Πέμπτη 2 Απριλίου το σχολείο μας υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές από το Γυμνάσιο Λ.Τ. Βερδικούσας και το Γυμνάσιο Λ.Τ. Κρανιάς για μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες και ανταλλαγή ιδεών.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε μια ποικιλία δραστηριοτήτων που ενίσχυσαν τις σχολικές σχέσεις και την κοινότητα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το χώρο του σχολείου μας, να γνωρίσουν τα προγράμματα Εράσμους, θεατρικές δραστηριότητες και άλλους διαγωνισμούς που τρέχουν στο σχολείο, καθώς και να περιηγηθούν στο μαρτυρικό Δομένικο.

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες σε μικτές ομάδες, προάγοντας τη συνεργασία και την κοινωνική συνοχή. Το κλίμα ήταν γεμάτο θετική ενέργεια και χαρά, με τους μαθητές να απολαμβάνουν κάθε στιγμή. Ομάδα μαθητών από τα τρία σχολεία δημιούργησαν podcast για τη σελίδα του ΓΕΛ Δομενίκου στο Spotify.

Πέρα από την ανταλλαγή ιδεών και πολιτισμικών στοιχείων, αναγνωρίζουμε τη σημασία του προγράμματος στην αντιμετώπιση της αύξησης της βίας και των περιστατικών εκφοβισμού στην ηλικία αυτή. Η δημιουργία δεσμών μεταξύ των μαθητών και η ενίσχυση της κοινότητας μας είναι κρίσιμα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την αμοιβαία σεβαστή συνύπαρξη.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψη του Λυκείου Δομενίκου στο σχολείο της Τσαριτσάνης στις 8 Απριλίου και για τη φετινή χρονιά ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25 Απριλίου με την επίσκεψη του Λυκείου Δομενίκου και του Γυμνασίου Λ.Τ. Βερδικούσας στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Λιβαδίου.

Previous ArticleNext Article