Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Το μήνυμα της 6ης Οκτωβρίου είναι η πυξίδα της πορείας προς το μέλλον

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων εκπροσώπησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό το 1912.

Αμέσως μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων η κα Μπίζου δήλωσε:

«Η Ελασσόνα γιορτάζει σήμερα 109 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Η 6η Οκτωβρίου αποτελεί ιστορικό ορόσημο όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά για ολόκληρη την πατρίδα μας, αφού η μάχη της Ελασσόνας και η νίκη επί της οθωμανικής αυτοκρατορίας, σηματοδότησε την έναρξη της απελευθέρωσης και άλλων περιοχών της Βορείου Ελλάδας, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της εδαφικής έκτασης της χώρας μας και τον υπερδιπλασιασμό του πληθυσμού της.

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής, τιμούμε τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας που προσέφεραν τη ζωή τους για την Ελευθερία της πατρίδας μας και θυμόμαστε το μήνυμά τους, που είναι και πάλι επίκαιρο. Η εθνική ενότητα είναι το όπλο μας απέναντι σε κάθε εχθρό και σε κάθε πρόκληση.

Οι θυσίες των ανθρώπων αυτών που έβαλαν το «εμείς» πάνω από το «εγώ» μας γεμίζουν ευθύνη και μας υπενθυμίζουν το καθήκον μας για προάσπιση των αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

Η ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί εθνική στρατηγική της κυβέρνησης και η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία είναι το επισφράγισμα αυτής της πολιτικής. Η στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία είναι μια εθνική επιτυχία που αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας μας στην ανατολική Μεσόγειο και σε όλη την Ευρώπη.

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου στην Ελασσόνα Χρόνια Πολλά!»

Previous ArticleNext Article