Αθλητισμός

Νέα πρόκριση για την ΑΕΛ, πέρασε και από τη Ρόδο

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΠΑΕ ΑΕΛ την Τετάρτη (6/10) αφού επικράτησε στη Ρόδο του Διαγόρα με σκορ 1-2 (1-1 κ.δ.).

Τα γκολ για την ΑΕΛ σημείωσαν ο Δημήτρης Μαυριάς στο 41’ και Ευριπίδης Γιάκος στο 97’ με πέναλτι. Για τον Διαγόρα το γκολ πέτυχε ο Ραφίνια στο 78’ και γι’ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Η ΑΕΛ έχασε αρκετές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα, ήταν πιεστική και γενικά είχε πολύ καλή εικόνα στο ματς με κατοχή μπάλας και σταθερή εικόνα σε όλο το ματς.

Παρότι η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες, δεν «καθάρισε» το ματς και έτσι σε μία φάση από το πουθενά ο Διαγόρας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Εκεί η ΑΕΛ έδειξε την ανωτερότητά της και δίκαια πήρε την πρόκριση.

Ο Διαγόρας από την άλλη είχε κάποιες καλές στιγμές και κατάφερε να βάλει δύσκολα στην ΑΕΛ με το γκολ που σημείωσε στο τελευταίο μέρος του ματς (78’). Στην επόμενη φάση (5η) η ΑΕΛ θα δώσει διπλά ματς.

Στο 12’ σέντρα του Λαμπίρη, ο Θεοδωρόπουλος δεν έκανε σωστή έξοδο, ωστόσο το γυριστό του Σινγκ κατέληξε στα χέρια του έμπειρου γκολκίπερ.
Ένα λεπτό αργότερα σουτ του Μαϊδανού από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπίντση.

Στο 17’ συνεργασία ανάμεσα σε Λαμπίρη και Κουϊρουκίδη, ο υψηλόσωμος φορ των «κυανέρυθρων» έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε με ευκολία.

Ένα λεπτό αργότερα μακρινό σουτ του Κολομπίνο, η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπίντση. Στο 22’ νέο σουτ του Κολομπίνο έπειτα από συνεργασία με τον Όγκμποε, μπλόκαρε ο Μπίντσης.

Στο 26’ μακρινό σουτ του Πίσπα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Θεοδωρόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα σουτ του Νικολιά από τα όρια της μεγάλης περιοχής, απομάκρυνε με δυσκολία ο Μπίντσης.

Στο 32’ καλή σέντρα από τον Τοπάλ, η μπάλα κόντραρε στον Μαξιμένκο, όμως ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε την τελευταία στιγμή. Στο 41’ ωραίο σπάσιμο από τον Όγκμποε, πλασέ του Μαυρία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στα δίχτυα του Μπίντση που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (0-1).

Στο 52’ τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΛ, με το πλασέ του Νικολιά να καταλήγει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπίντση! Στην επόμενη φάση του ματς ο Διαγόρας είχε μία καλή στιγμή, με το πλασέ του Κουϊρουκίδη να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Στο 68’ μετά από λάθος του Ρουγκάλα, ο Όγκμποε οδήγησε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή του Διαγόρα, ωστόσο το σουτ του κατέληξε αουτ. Στο 77’ σουτ του Πατράλη, απομάκρυνε με δυσκολία ο Μπίντσης.

Ένα λεπτό αργότερα ο Διαγόρας έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από κεφαλιά πάσα του Κουϊρουκίδη, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την άμυνα της ΑΕΛ και ο Ραφίνια με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-1.

Στο 86’ σουτ του Τσιαντούλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 90’ ατομική προσπάθεια και σουτ του Συμελίδη ψηλά αουτ. Στο 97’ η ΑΕΛ πήρε και πάλι το προβάδισμα. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Διαγόρα, ο Γιάκος έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσιαντούλα.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γιάκος, ο οποίος νίκησε τον Μπίντση για το 1-2! Στο 119’ κάθετη του Ραφίνια για τον Ντος Σάντος μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.

*Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας.

*Περίπου 300 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση που έγινε κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.

ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπίντσης, Τοπάλ (82’ Σάιμπερτ), Σινγκ (57’ Ραφίνια), Γιώργου, Ρουγκάλας, Λαμπίρης (65’ Καβαλιέρι), Μουμίν, Πίσπας (57’ Ντος Σάντος), Ζούνης (65’ Τσιαντούλας), Τάτσης (110’ Παραστατίδης), Κουϊρουκίδης.

ΠΑΕ ΑΕΛ (Κώστας Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος, Ηλιάδης, Μπέρτος, Μαϊδανός (87’ Συμελίδης), Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ. (107’ Θεολόγου), Κολομπίνο, Νικολιάς (73’ Γιάκος), Όγκμποε (73’ Κούστα), Μαυριάς (73’ Πατράλης), Γλυνός (58’ Παπαγεωργίου Θ.).

Διαιτητής: Bάτσιος (Δυτικής Αττικής). Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας), Δελής (Βοιωτίας). Τέταρτος: Nτάουλας (Δυτικής Αττικής).

athleticlarissa.gr

Previous ArticleNext Article