Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη Θεομηνία – Μεριμνούμε για την επόμενη μέρα

«Η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε και την επαρχία Φαρσάλων  άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές και δυστυχώς μας κόστισε και ανθρώπινες ζωές. Και ενώ δεν μπορούμε να προσφέρουμε ανακούφιση στους συμπολίτες μας για την απώλεια των ανθρώπων τους, μπορούμε και θέλουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους αλλά και την καθημερινότητά τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία μας. Πρόσφατα στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως οι φυσικές καταστροφές θα γίνουν σύνηθες φαινόμενο και στη χώρα μας  και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει και ισχυρή περιφερειακή οργάνωση στον τομέα της πολιτικής Προστασίας».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας  της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου κατά τη διάρκεια επίσκεψης της σε ελαιοπαραγωγούς στην Ελιά του δήμου Τεμπών, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου συζητείται  το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τον κυκλώνα «Ιανός».

«Η κυβέρνηση μας στάθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο πλευρό των συμπολιτών μας στα Φάρσαλα. Κλιμάκιο ειδικών βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής, ενώ ακολούθησαν οι επισκέψεις του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου και του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντόπουλου σε μια προσπάθεια βέλτιστου  συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών για την αντιμετώπιση των καταστροφών και την αποτίμηση των ζημιών.

Τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση έχουν ήδη δρομολογηθεί και παρέχουν την απαιτούμενη ελάχιστη ανακούφιση  στους πληγέντες  της επαρχίας Φαρσάλων.

Οφείλουμε όμως να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να προσεγγίσουμε τον πυρήνα του προβλήματος,  υλοποιώντας έργα που θα θωρακίσουν την επαρχία, όπως η κατασκευή του φράγματος στη Σκοπιά. Επίσης ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η εναρμόνισή του με τις συνθήκες που επικρατούν πλέον στη χώρα είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article