Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις εκλογές στη Γερμανία – Όραμα για το μέλλον της Ε.Ε

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Ελλάδα τις γερμανικές εκλογές, τις πρώτες μετά από 16 χρόνια χωρίς την καγκελάριο Μέρκελ. Το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή στη Γερμανία σε συνδυασμό με τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία τον ερχόμενο Απρίλιο, σηματοδοτούν το δίχως άλλο εξελίξεις για το σύνολο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Προκλήσεις όπως το μεταναστευτικό, η κλιματική κρίση, η πανδημία, οι μεταβαλλόμενοι γεωπολιτικοί συσχετισμοί απαιτούν ισχυρή Ευρώπη και συνεργασία μεταξύ των μελών της. Φυσικά ο ρόλος των ηγέτιδων δυνάμεων όπως η Γερμανία και η Γαλλία είναι κομβικός.

Η χώρα μας έχοντας ενισχύσει τον ρόλο της εντός της Ε.Ε. και με την ματιά της στραμμένη στην διαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, παρακολουθεί τις εξελίξεις έχοντας πάντα ως στόχο την προώθηση των μεγάλων κοινών ευρωπαϊκών οραμάτων, καθώς και την περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας που διέπουν τις διμερείς μας σχέσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε από το Μόναχο η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, όπου βρέθηκε προσκεκλημένη του Ιδρύματος Hanns Seidel – Ινστιτούτο για τον ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό διάλογο, ως μέλος της αποστολής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο Μόναχο συζητήθηκαν η οικονομική πολιτική της Ε.Ε., η πρόκληση της πανδημίας και οι συνέπειές της στις οικονομίες των κρατών – μελών, οι σχέσεις με την Τουρκία και η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Στο βαυαρικό κοινοβούλιο τα μέλη της ελληνικής αποστολής συναντήθηκαν με την Βαυαρή Υπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων Melanie Huml με το ενδιαφέρον της συζήτησης να περιστρέφεται γύρω από τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Previous ArticleNext Article