Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού Λάρισας αιχμή του δόρατος του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα

Συντονισμένες δράσεις και προωθητικές ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου της Λάρισας, που θα προβάλλουν τις εξαγωγικές εταιρείες του νομού και τα τοπικά προϊόντα, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης της βουλευτού Λάρισας της ΝΔ κας Στέλλας Μπίζιου και του ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Ιωάννη Σμυρλή, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2020 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την παγκόσμια οικονομία, γεμάτο από μεγάλες προκλήσεις για την επιχειρηματικότητα και τους επιχειρηματίες. Οφείλουμε να διαχειριστούμε τα νέα δεδομένα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες μέσα από αυτές τις προκλήσεις, ώστε το τέλος αυτής της κρίσης να βρει τις εξαγωγικές εταιρείες της χώρας μας πιο ισχυρές.

Ευχαριστώ τον κ. Σμυρλή για την συνεργασία μας.

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της εξαγωγικής δυναμικής των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης της ΝΔ από την πρώτη ημέρας ανάληψης τη διακυβέρνησης της χώρας.

Ο κλάδος των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων είναι από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς μας κλάδους. Ο ελληνικός αγροδιατροφικός τομέας διαθέτει τα ανταγωνιστικά αυτά πλεονεκτήματα που θα τον διαφοροποιήσουν έναντι των παγκόσμιων ανταγωνιστών του. Ο νομός της Λάρισας ανέκαθεν είχε ισχυρή εξαγωγική παρουσία στις ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, αγορές. Στηριζόμενοι στις παραδοσιακές και ποιοτικές πρώτες ύλες και εκμεταλλευόμενοι τις καινοτομίες της τεχνολογίας και του μάρκετινγκ μπορούμε να αποσπάσουμε σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Η κυβέρνησή μας μέσα από σειρά υποστηρικτικών δράσεων δημιουργεί το περιβάλλον και τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να εισέλθουν σε νέες αγορές και να εδραιωθούν ως πρωταγωνιστές της παγκόσμιας αγοράς και να συμβάλλουν θετικά στο ΑΕΠ της χώρας μας. Σύνθημά μας είναι η εξωστρέφεια και την υλοποιούμε συντονισμένα και με σχέδιο».

Previous ArticleNext Article