Λάρισα

Κέλλας: Ένταξη Πλαταμώνα στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια

Την ένταξη των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου, με έμφαση την Κοινότητα Πλαταμώνα, στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια (Τ.Χ.Σ.), ζήτησε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Νίκο Ταγαρά, μετά και από συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο.

Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή υπάρχουν οι ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) εδώ και 30 χρόνια, που εμποδίζουν την χρήση γης και την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη του Δήμου. Τα Τ.Χ.Σ. αποτελούν σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, που αντιμετωπίζουν συνολικά τα ζητήματα της δόμησης στο τρίπτυχο “αρτιότητα – όροι δόμησης – χρήση γης”, με στόχο την δημιουργία τράπεζας γης, την επιτάχυνση των πολεοδομικών σχεδίων με την απόδοση πολεοδομημένης γης στους πολίτες, τον καθορισμό των παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανά περιοχή και τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης. Η άρση των προβλημάτων που δημιουργούσαν οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, θα οδηγήσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου, την αναβάθμιση της περιοχής και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, μάλιστα, αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Χρήστου Κέλλα για ένταξη της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα στην πρώτη φάση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων.

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Εμφανώς ικανοποιημένος από τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Χρ. Κέλλας χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη την ένταξη και της Κοινότητας Πλαταμώνα στα προς χρηματοδότηση Τοπικά Χωρικά Σχέδια, δηλώνοντας:

«Για μια περιοχή όπως ο Πλαταμώνας που σφύζει πολεοδομικά, η επέκταση του Πολεοδομικού Σχεδίου μέσω των ΤΧΣ θα επιλύσει πολλά προβλήματα. Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών κι επισκεπτών του Πλαταμώνα, με σεβασμό στο περιβάλλον και ορίζοντα αειφόρου ανάπτυξης, διατηρώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Δημιουργείται ασφάλεια δικαίου για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ διασφαλίζεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

 

 

Previous ArticleNext Article