Ελασσόνα

Η Στέλλα Μπίζιου με τον Στέλιο Πέτσα για τα Φάρσαλα

Τα θέματα του Δήμου Φαρσάλων βρέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τη βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, κατά την επίσκεψή της στο υπουργείο Εσωτερικών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση της Λαρισαίας βουλευτού με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά την πρόοδο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δήμο Φαρσάλων μετά τις καταστροφές, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του κ. Πέτσα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου δήλωσε:

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Πέτσας άνοιξε την πόρτα του στο νομό της Λάρισας και τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό, όπως και τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου για την άριστη συνεργασία μας. Με διάλογο και στενή παρακολούθηση των προβλημάτων κατορθώνουμε να δίνουμε λύσεις και για τον λόγο αυτό η επαφή μας είναι διαρκής και εποικοδομητική.

Με τον υπουργό είχαμε μια παραγωγική συζήτηση για την διευθέτηση εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει μετά την θεομηνία του ΙΑΝΟΥ. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το δήμο Φαρσάλων επέδειξαν ταχύτατα αντανακλαστικά μετά την καταστροφή, δίνοντας λύσεις και ανακουφίζοντας άμεσα τους πληγέντες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης και η ασφαλτόστρωση της ΒΑ ενότητας της πόλης των Φαρσάλων, η δρομολόγηση της οποίας, μετά και την διαβεβαίωση του Υπουργείου για την χρηματοδότησή της, είναι πλέον εφικτή.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στις δημοτικές ενότητες Ναρθακίου και Ενιππέα, συγκεκριμένα στο Ναρθάκι ενώνει την κύρια αγροτική οδό που διατρέχει τους αναδασμούς Διλόφου, Βαμβακούς και Ρευματιάς με εγκάρσιες αγροτικές οδούς, ενώ στη δημοτική ενότητα Ενιππέα θα γίνουν παρεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, όπως συντήρηση και αποκατάσταση των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων, ειδικότερα όπου διαπιστώθηκαν ζημιές μετά και τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.

Με τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οδοποιίας διευκολύνεται η αγροτική ανάπτυξη αφού επιτυγχάνεται η ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ μειώνεται το κόστος μεταφοράς των προϊόντων.

Είμαι σε στενή επαφή με όλους τους δημάρχους του νομού Λάρισας και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για να προωθώ τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση, ώστε όλοι μαζί να αναζητούμε τις αποτελεσματικότερες λύσεις. Η κυβέρνηση με όραμα και σχέδιο και μέσα από συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη. Μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια, αταλάντευτοι και αφοσιωμένοι στο στόχο μας να κάνουμε τη ζωή κάθε πολίτη καλύτερη».

Previous ArticleNext Article